Έκδοση Βεβαίωσης Φοίτησης Μαθητή/τριας σε Σχολείο

Σας ενημερώνουμε ότι πλέον υφίσταται η δυνατότητα έκδοσης της βεβαίωσης φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας gov.gr

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Η βεβαίωση διαθέτει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του gov.gr και μπορείτε είτε να την αποστείλετε ηλεκτρονικά, είτε να την εκτυπώσετε και να την καταθέσετε σε έντυπη μορφή.

Στην έντυπη μορφή της δεν χρειάζεται επικύρωση και επιβεβαιώνεται με την εφαρμογή εγκυρότητας εγγράφων του gov.gr.  

Εγγραφές στο νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2024 – 2025

Εγγραφές στο νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2024 – 2025

Οι εγγραφές στο  Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2024-2025 ξεκινούν την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 ολοκληρώνονται την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024. Μετά την καταληκτική ημερομηνία οι εγγραφές θεωρούνται εκπρόθεσμες, στέλνονται από το σχολείο στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης κι έπειτα απαιτείται η έγκριση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης.

Μαθητές/ριες που εγγράφονται:

  • Όλα τα νήπια β΄ νηπιακής ηλικίας (νήπια) με έτος γέννησης 2019  (από 1/1/2019 έως και 31/12/2019).
  • Όλα τα νήπια α΄ νηπιακής ηλικίας (προνήπια), με έτος γέννησης 2020 (από 1/1/2020 έως και 31/12/2020).

Η εγγραφή παιδιών γεννημένων το 2019, στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, εφόσον είναι ήδη εγγεγραμμένο.

Η διετής φοίτηση των παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση είναι υποχρεωτική.

Τρόπος εγγραφής:

Οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γίνονται με υποβολή αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής από τους γονείς/κηδεμόνες για το νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο , βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους, σύμφωνα με τα όρια των νηπιαγωγείων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr).

Ελέγξτε τα όρια των νηπιαγωγείων και σε ποιο ανήκετε εδώ.

Η υποβολή αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ (εδώ)

Αφού ολοκληρώσετε την αίτηση εγγραφής, σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες , το νηπιαγωγείο θα εξετάσει την αίτησή σας και θα προχωρήσει αναλόγως στις παρακάτω ενέργειες:

  • Επιστροφή για τυχόν διορθώσεις: Θα πρέπει να ελέγξετε τα σχόλια του νηπιαγωγείου και αφού κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις, να επιστρέψετε την αίτηση στο σχολείο (βλέπε οδηγίες).
  • ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Αποδοχή: Αφού το νηπιαγωγείο έχει εξετάσει και έχει αποδεχτεί την αίτηση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το σχολείο στο τηλέφωνο 2105582040, ώστε να κλείσετε ραντεβού για την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού, όπως έχει οριστεί από τη διεύθυνση του σχολείου: 12:00-14:00 (αποκλειστικά).

Προσκόμιση δικαιολογητικών μετά την αποδοχή:

  • Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Θα σας δοθεί από το σχολείο).
  • Υπεύθυνη δήλωση του έτερου γονέα/κηδεμόνα, με την οποία συναινεί για την εγγραφή του τέκνου στο 8ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου ( Σε περίπτωση αδυναμίας εύρεσης, θα σας δοθεί από το σχολείο).
  • Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ( Το δικαιολογητικό αυτό δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο,  βοηθάει όμως την οργάνωση των ενεργειών για την υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες).

Για περισσότερες διευκρινίσεις ή σε περίπτωση αδυναμίας υποβολής αίτησης, είναι προτιμότερο να επικοινωνήσετε με τον παραπάνω αριθμό τηλεφώνου, ώστε να κλείσετε ραντεβού και να σας βοηθήσουμε με την αίτηση. [Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται να προσκομίσετε επιπλέον Αποδεικτικό Διεύθυνσης Κατοικίας (Λογαριασμός ΔΕΚΟ) και να γνωρίζετε το ΑΦΜ σας].