8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Άρθρα για Μάρτιος, 2020

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΝΕΟ / ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ – Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση 2

Καλούμε τους μαθητές, αφού έχουν κάνει εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο  (ΒΗΜΑ 0) να κάνουν μια πρώτη είσοδο με τους κωδικούς του ΠΣΔ στην πλατφόρμα  e-me  http://e-me.edu.gr   (πρόκειται για την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει το σχολείο μας για την ασύμμετρη εκπαίδευση) ώστε να γίνουν μέλη, να αναγνωριστούν ως επαφή  (ΒΗΜΑ 1) και να είναι ΄΄ορατοί΄΄ από… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ξεκινούν τα εξ αποστάσεως μαθήματα της ΕΡΤ – Πρόγραμμα

«Μαθαίνουμε στο σπίτι» με την ΕΡΤ Από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 ξεκινά η ειδική τηλεοπτική ζώνη εξ αποστάσεως μαθημάτων από τη συχνότητα της ΕΡΤ2. Κάθε πρωί στις 10.00, η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας επιστρέφει στη δημόσια τηλεόραση. Τα μαθήματα των δύο πρώτων ημερών αφορούν τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας,… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Σάς κοινοποιούμε την παρακάτω ενημέρωση του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων μαθητών και γονέων/κηδεμόνων αποκλειστικά για τον σκοπό της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ο Διευθυντής του Σχολείου Λαλιώτης Γεώργιος Λήψη αρχείου

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι”

Σας στέλνουμε το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο “Μένουμε σπίτι….Συνδε-Δεμένοι” του Εργαστηρίου Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το έντυπο περιλαμβάνει χρήσιμες επισημάνσεις για την ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων κατά τη διάρκεια παραμονής στο σπίτι λόγω των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό – Covid-19. http://www.centerschoolpsych.psych.uoa.gr/images/pdf/menoumespitisyndedemenoi–psichologiki-stirixi-gia-oikogeneies.pdf

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γνωστοποίηση email γονέα – κηδεμόνα μαθητών για την τηλεκπαίδευση

Παρακαλούμε όπως μας γνωστοποιήσετε – το συντομότερο δυνατό –  το email  γονέα – κηδεμόνα μαθητών απευθείας στο email του σχολείου μας:  mail@8dim-tripol.ark.sch.gr προκειμένου να ενημερωθεί το σύστημα για την τηλεκπαίδευση. Το email σας παρακαλούμε να περιέχει τα παρακάτω στοιχεία: Όνομα μαθητή/τριας: Email γονέα:   Ο Διευθυντής του Σχολείου Λαλιώτης Γεώργιος

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Η καμπάνια του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό «Μένουμε Σπίτι» έχει διττό στόχο: αφενός να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, αφετέρου να δώσουμε περιθώρια αντίδρασης στο σύστημα Υγείας. Για τον λόγο αυτό, κόντρα στην αυθόρμητη αντίδραση στα μέτρα που μας «εξαναγκάζουν» να Μείνουμε Σπίτι, προτάσσεται η λογική και… (συνέχεια…)

Λήψη αρχείου

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αποφασίστηκε η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, δημοσίων και ιδιωτικών, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες. Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται απο το Υπ. Παιδειας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια. Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προσωρινή αναστολή του μαθήματος της κολύμβησης

Προσωρινή αναστολή της διεξαγωγής των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ., λοιπών σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων στην Π.Ε. και Δ.Ε. και του μαθήματος της κολύμβησης από 10.03.2020 έως και 22.03.2020 αποφάσισε το ΥΠΑΙΘ με την υπ αριθ.34987/Δ5/09.03.2020 εγκύκλιό του.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εποχική Γρίπη / Κορωνοϊός. Οδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες

Προς ενημέρωση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που εμπλέκεται με την εκπαιδευτική διαδικασία – μαθητές, γονείς, κηδεμόνες, σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικό προσωπικό- κοινοποιούμε το ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο «Συζητώντας και στηρίζοντας τα παιδιά και τους εφήβους για τον Covid -19: Χρήσιμες επισημάνσεις για γονείς»  του Εργαστηρίου Σχολικής ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. την με… (συνέχεια…)