Στις 3 Δεκεμβρίου 2024 το σχολείο μας διοργάνωσε μια μικρή εκδήλωση για να τιμήσει τα άτομα με αναπηρίες και προσκάλεσε μαθητές από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο.
Λίγες μέρες νωρίτερα, στις μικρές τάξεις Α΄,Β, Γ΄ διαβάστηκε το βιβλίο “Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας” και στις Δ’, Ε’, ΣΤ’ το βιβλίο “Το αυγό”, όπου τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν για τη διαφορετικότητα των ανθρώπων και έκαναν ζωγραφιές επηρεασμένα από τα βιβλία αυτά. Οι ζωγραφιές αναρτήθηκαν στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας, όπου υποδεχθήκαμε με χαρά αντιπρωσωπεία του Ειδικού Σχολείου με τις δασκάλες τους- συνοδούς τους.
Η δασκάλα ειδικής αγωγής του σχολείου μας, κ. Κωνσταντίνα Τρίμη, προσέγγισε την έννοια διαφορετικότητα προβάλλοντας σχετική παρουσίαση. Τέλος, τα παιδιά τραγούδησαν “Ένας ίσον κανένας” και “Όπου υπάρχει αγάπη”.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία ενός κολάζ με τη συμμετοχή μαθητών της Γ΄τάξης και των παιδιών του Ειδικού Σχολείου. Αυτό ήταν το δωράκι μας σ΄αυτά τα παιδιά κι εκείνα μας χάρισαν μια όμορφη ζωγραφιά που είχαν κάνει στο σχολείο τους.
Ευχαριστούμε τις κ. Ευαγγελία Επιδέξιου, Ιωάννα Γαβριήλ, Μαρίτα Φραγγογιάννη και Μαρία
Χατζηγεωργίου.



