Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 17/5/2018 ο οδοντιατρικός έλεγχος των μαθητών των τμημάτων της Γ, Δ, Ε και της ΣΤ τάξης από τις οδοντιάτρους του τμήματος προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Παλλήνης στα πλαίσια Προγράμματος Προληπτικής Οδοντιατρικής. Η εξέταση γίνεται χωρίς τη χρήση οδοντιατρικών εργαλείων αλλά μόνο με ξύλινα γλωσσοπίεστρα μιας χρήσης.

Με το πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές/τριες του Σχολείου μας, για έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη στοματική τους κοιλότητα και άμεση γραπτή ενημέρωση των κηδεμόνων τους.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑ ΗΛΙΚΙΕΣ

0 μέχρι 1 έτους

  1. Μην αφήνετε το παιδί σας να κοιμάται θηλάζοντας μπιμπερό.
  2. Καθαρίστε τα δόντια του παιδιού σας καθημερινά με μια βρεγμένη γάζα.
  3. Ελαττώστε την κατανάλωση των σακχαρούχων τροφών ιδιαίτερα μεταξύ των γευμάτων.

2 μέχρι 8 ετών 

  1. Σε ηλικία περίπου 2 ετών αρχίστε να βουρτσίζετε τα δόντια του παιδιού σας . Χρησιμοποιείστε παιδική οδοντόβουρτσα με ελάχιστη στην αρχή παιδική φθοριούχο οδοντόπαστα ( μέγεθος μπιζελιού). Βουρτσίζετε πρωί μετά το πρόγευμα και βράδυ πριν τον ύπνο. Μέχρι την ηλικία των 8 ετών πρέπει οι γονείς να βουρτσίζουν τα δόντια των παιδιών τους.
  2. Μάθετε το παιδί σας να τρέφεται σωστά. Κρατείστε έξω από το διαιτολόγιο του σακχαρούχες τροφές . Προσθέστε φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
  3. Μην αφήνετε το παιδί σας να θηλάζει την πιπίλα ή το δάκτυλό του πέραν της ηλικίας των 2 ετών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ορθοδοντικά προβλήματα.
  4. Βοηθήστε το παιδί σας να χρησιμοποιεί το οδοντικό νήμα κάθε βράδυ πριν το βούρτσισμα. Το νήμα καθαρίζει τα ενδιάμεσα των δοντιών και προστατεύει από την τερηδόνα.
  5. Μην παραλείπετε τις προληπτικές επισκέψεις ανά εξάμηνο στον οδοντίατρο για έλεγχο και φθορίωση των δοντιών.

9 ετών μέχρι την εφηβεία 

  1. Καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές πρωΐ-βράδυ με οδοντόβουρτσα και φθοριούχο οδοντόκρεμα.
  2. Χρήση οδοντικού νήματος.
  3. Χρήση φθοριούχου στοματοπλύματος κατόπιν οδηγιών του οδοντιάτρου.
  4. Ελάττωση της κατανάλωσης σακχαρούχων τροφών κυρίως μεταξύ των γευμάτων.
  5. Τακτικές προληπτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

(Έντυπο: 1η Υ.ΠΕ. Αττικής)

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση