Δημοσιοποίηση Πράξεων ΕΣΠΑ

Δημοσιοποίηση Πράξεων ΕΣΠΑ
Ιούλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Σαν σήμερα

 1. 18/07/1922: Με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, κηρύσσεται η αυτονομία της Μικράς Ασίας, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συμφωνίας ανακωχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Σκακιστική άσκηση

Translate

Σελίδες

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

14 Ιανουαρίου 2019 από

Βάση απόφασης της 1ης Υγιειονομικής Περιφέρειας Αττικής και κατόπιν σχετικής άδειας απο το Υπουργείο Παιδείας στις  18/01/2019 θα πραγματοποιηθεί ο οδοντιατρικός έλεγχος των μαθητών των τμημάτων της Α και Β τάξης από τις οδοντιάτρους του τμήματος του Κέντρου Υγείας  Σπάτων στα πλαίσια υλοποίησης Προγράμματος Προληπτικής Οδοντιατρικής. Η εξέταση γίνεται χωρίς τη χρήση οδοντιατρικών εργαλείων αλλά μόνο με ξύλινα γλωσσοπίεστρα μιας χρήσης.

Με το πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές/τριες του Σχολείου μας, για έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη στοματική τους κοιλότητα και άμεση γραπτή ενημέρωση των κηδεμόνων τους.

Η επίσκεψη στο σχολείο μας θα περιλαμβάνει συνοπτικά τα εξής:

 1. Λήψη εγγραφής συγκατάθεσης από τους γονείς των μαθητών με σκοπό την ενημέρωση τους  για τους σκοπούς , για τις διαδικασίες προκειμένου το παιδί να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμπληρωμένο το δελτίο συμμετοχής, το παιδί δεν μπορεί να εξεταστεί .Παρακαλούνται τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα να έχουν μαζί τους μια οδοντόβουρτσα και το βιβλιάριο υγείας του παιδιού.
 2. Εκπαίδευση στη στοματική υγιεινή.
 3. Καταγραφή οδοντικής/στοματικής κατάστασης.
 4. Ενημέρωση των γονέων

Η διάρκεια της δράσης είναι μια διδακτική ώρα σε κάθε τμήμα  από την οδοντίατρο μαζί με την επισκέπτρια υγείας. Η Αγωγή Στοματικής Υγείας γίνεται βάσει του προληπτικού οδοντιατρικού προγράμματος «Γερά δόντια-Χαρούμενα παιδιά» το όποιο προϋποθέτει   συνεργασία δασκάλου-οδοντίατρου όπου ο δάσκαλος προετοιμάζει τα παιδιά  κάνοντας αγωγή στοματικής υγείας. Το υλικό για την αγωγή  στοματικής υγείας  βρίσκεται στο www.geradontia.gr.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑ ΗΛΙΚΙΕΣ

0 μέχρι 1 έτους

 1. Μην αφήνετε το παιδί σας να κοιμάται θηλάζοντας μπιμπερό.
 2. Καθαρίστε τα δόντια του παιδιού σας καθημερινά με μια βρεγμένη γάζα.
 3. Ελαττώστε την κατανάλωση των σακχαρούχων τροφών ιδιαίτερα μεταξύ των γευμάτων.

2 μέχρι 8 ετών 

 1. Σε ηλικία περίπου 2 ετών αρχίστε να βουρτσίζετε τα δόντια του παιδιού σας . Χρησιμοποιείστε παιδική οδοντόβουρτσα με ελάχιστη στην αρχή παιδική φθοριούχο οδοντόπαστα ( μέγεθος μπιζελιού). Βουρτσίζετε πρωί μετά το πρόγευμα και βράδυ πριν τον ύπνο. Μέχρι την ηλικία των 8 ετών πρέπει οι γονείς να βουρτσίζουν τα δόντια των παιδιών τους.
 2. Μάθετε το παιδί σας να τρέφεται σωστά. Κρατείστε έξω από το διαιτολόγιο του σακχαρούχες τροφές . Προσθέστε φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.
 3. Μην αφήνετε το παιδί σας να θηλάζει την πιπίλα ή το δάκτυλό του πέραν της ηλικίας των 2 ετών. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ορθοδοντικά προβλήματα.
 4. Βοηθήστε το παιδί σας να χρησιμοποιεί το οδοντικό νήμα κάθε βράδυ πριν το βούρτσισμα. Το νήμα καθαρίζει τα ενδιάμεσα των δοντιών και προστατεύει από την τερηδόνα.
 5. Μην παραλείπετε τις προληπτικές επισκέψεις ανά εξάμηνο στον οδοντίατρο για έλεγχο και φθορίωση των δοντιών.

9 ετών μέχρι την εφηβεία 

 1. Καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές πρωΐ-βράδυ με οδοντόβουρτσα και φθοριούχο οδοντόκρεμα.
 2. Χρήση οδοντικού νήματος.
 3. Χρήση φθοριούχου στοματοπλύματος κατόπιν οδηγιών του οδοντιάτρου.
 4. Ελάττωση της κατανάλωσης σακχαρούχων τροφών κυρίως μεταξύ των γευμάτων.
 5. Τακτικές προληπτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο.

(Έντυπο: 1η Υ.ΠΕ. Αττικής)

 

Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | 11 Σχόλια »Αφήστε μια απάντηση