8ο Εικαστικό Εργαστήρι Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Οι μαθητές της Β΄ τάξης θα συμμετάσχουν την Τρίτη 24-04-2018 στο Εικαστικό Εργαστήρι του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

“Η Μοντέρνα τέχνη και η δύναμη της γραμμής επικοινωνούν ”
Μοντέρνα τέχνη

Η μοντέρνα τέχνη ξεφεύγει από την κλασσική αναπαράσταση δημιουργώντας αφαιρετικά έργα, δίνοντας πρωτεύοντα ρόλο στον πειραματισμό.

Θεματική |“Η δύναμη της γραμμής”
Η μοντέρνα τέχνη και η επικοινωνία έχουν κάτι κοινό: δημιουργούνται από μια γραμμή! Μια γραμμή μπορεί να μας ενώσει μπορεί όμως και να μας χωρίσει …
Η γραμμή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις τηλεπικοινωνίες, καλώδια, σύρματα, δίκτυα αλλά και με εκφράσεις της καθημερινότητας όπως “κόβεται η γραμμή”, “πιάνω γραμμή”, “έπεσε η γραμμή”, “πέρασε μου τη γραμμή”…

Τα παιδιά στο εργαστήρι του Μουσείου γνωρίζουν σύγχρονους εικαστικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με μικρή έμφαση στις εθνικότητες που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Με τη “δύναμη της γραμμής” ενώνουμε τη τέχνη τους με τα εργαστήρια και κατ’ επέκταση με μας. Οι μεγαλύτερες ηλικίες επιπλέον καλούνται
να κατανοήσουν τις ιστορικές και κοινωνικές συνθήκες στις οποίες ένα έργο τέχνης ή ένα καλλιτεχνικό κίνημα διαμορφώθηκε και επικράτησε.

Σκοπός είναι τα παιδιά να παράγουν και αποτυπώσουν τις δικές τους ιδέες μέσα από το διάλογο με τους εικαστικούς και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο.

Λίγα λόγια για το εργαστήρι…| Ευρυζωνικότητα δικτύων| Έργα από ρητίνη |Ατομικά έργα   

Αφορμή για το εικαστικό εργαστήρι είναι η Ευρυζωνικότητα δικτύων. Προβάλλονται στα διαδραστικά πάνελ video με έργα σύγχρονων δημιουργών, πληροφοριακό υλικό
για την τεχνική του μήνα και τα βασικά βήματα της τεχνικής που εφαρμόζονται στο εργαστήριο, έτσι ώστε να είναι κατανοητά στα παιδιά διαφορετικών ηλικιών.

Στο εργαστήρι του Απριλίου διάρκειας 60‘, δημιουργούνται ατομικά έργα με διαφορετικά πάχη γραμμών από ακρυλικό στόκο νερού πάνω σε πινακίδες. Σχήματα τοποθετημένα άναρχα δίνουν την εικόνα της ευρυζωνικότητας.

Ευρυζωνικότητα δικτύων.
Με τον όρο Ευρυζωνικότητα εννοούμε ένα προηγμένο και καινοτόμο υπολογιστικό περιβάλλον, από κοινωνική και τεχνολογική άποψη, το οποίο αποτελείται από γρήγορες συνδέσεις με το διαδίκτυο και κατάλληλες δικτυακές υποδομές για την ανάπτυξη νέων διαδικτυακών εφαρμογών και υπηρεσιών.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ λειτουργεί από το 1990 στη Νέα Κηφισιά, είναι εταιρικό Μουσείο και κατατάσσεται στην κατηγορία των τεχνολογικών μουσείων. Η συλλογή του ξεπερνά τα 23.000 αντικείμενα και αρχειακό υλικό. Η μόνιμη έκθεση χωρίζεται σε δύο μεγάλες περιόδους, την «Προηλεκτρική»
που περιλαμβάνει τις τηλεπικοινωνιακές επινοήσεις από την ελληνική αρχαιότητα έως το Βυζάντιο και την «Ηλεκτρική» που αφορά στις τηλεπικοινωνιακές εφευρέσεις από την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού, έως τη δορυφορική επικοινωνία, και τις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Στις βασικές δραστηριότητες του Μουσείου εντάσσονται τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και μεμονωμένους επισκέπτες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη μουσειακή εμπειρία. Πραγματοποιεί ποικίλες εκδηλώσεις καθώς και μεταφερόμενες & περιοδικές εκθέσεις.

Η είσοδος, η ξενάγηση και τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα προσφέρονται από τον Όμιλο ΟΤΕ δωρεάν.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση