Η Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 25/02/2020, το σχολείο μας είχε την τιμή να φιλοξενήσει μία από τις πιο σημαντικές λογοτεχνικές παρουσίες (για παιδιά και εφήβους) της Ελλάδος, την Κα Λότη Πέτροβιτς. Έργα της έχουν μεταδοθεί από την ΕΡΤ και βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα ιαπωνικά, ρωσικά και αγγλικά. Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις από την Ακαδημία Αθηνών και από πολλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Βιβλίο της έχει αναγραφεί στον Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ.
Η παρουσία της ήταν γλυκύτατη. Η ίδια δραστήρια με ιδέες και οραματισμούς. Ο λόγος της κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον των παιδιών. Ο διάλογος που ακολούθησε με τις εύστοχες ερωτήσεις των μαθητών, μας γέμισε χαρά (Διευθυντή και εκπαιδευτικούς) και δικαίωσε τις προσδοκίες όλων μας. Σίγουρα η επαφή με μία διακεκριμένη προσωπικότητα όπως η Κα Πέτροβιτς, εμπλουτίζει όχι μόνο τις εγκυκλοπαιδικές μας γνώσεις, αλλά και τον ψυχικό μας κόσμο. Την ευχαριστούμε πολύ.


Στα πλαίσια προγράμματος φιλαναγνωσίας της ΣΤ τάξης η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου  επισκέφτηκε  την Πέμπτη 25-02-2020 το σχολείο μας σε δίωρη βιωματική δράση.

 Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου γράφει βιβλία κυρίως για παιδιά και νέους. Ασχολείται επίσης με τη θεωρητική μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας. Μέχρι σήμερα έχει γράψει 73 βιβλία (65 για παιδιά και νέους, τρία για ενήλικες και 5 θεωρητικά για την παιδική λογοτεχνία).

Έργα της έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο, έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση, έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες και περιοδικά κι έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα ιαπωνικά, στα αλβανικά και στα κορεατικά.

Βιογραφικό: http://www.loty.gr/cv.htm

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση