Την Πέμπτη 20/02/2020, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ίδρυμα Ευγενίδου/Πλανητάριο, με θέμα «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας».
Τι είναι οι διαστημικές καταιγίδες; Οι ηλιακές καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν χάος στη γη και πώς; Πώς δημιουργείται το ομορφότερο φυσικό φαινόμενο του Πολικού Σέλαος;
Στα παραπάνω ερωτήματα και σε άλλα πολλά, θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξεως, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο διάστημα με τη βοήθεια της τεχνολογίας του Πλανητάριου. Από τους ανέμους στον Ποσειδώνα που πνέουν με ταχύτητες 2.000 km/h, στον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία, που στο εσωτερικό του θα χωρούσε τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν την Γη μας, η παράσταση αυτή μας βοηθά, εκτός των άλλων, να κατανοήσουμε πόσο είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Γη!


