Επαυξημένη πραγματικότητα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

«Τα μουσεία δεν είναι καμωμένα μόνο για τους τουρίστες, αλλά και για μας. Προπάντων όμως για τα παιδιά μας, που μπαίνουν σ΄αυτά μπορούν να δουν με τα μάτια τους την ιστορία του τόπου τους μέσα στις χιλιετίες.»  Μανόλης Ανδρόνικος, Ιστορία και ποίηση.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, την Παρασκευή 29-03-2019, οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας θα πραγματοποιήσουν μια επίσκεψη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, που είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων.

Η επίσκεψη θα φέρει τους μαθητές σε άμεση επαφή με την ιστορική πραγματικότητα και τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν προσωπική εμπειρία για τους τόπους, τους ανθρώπους και τα έργα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στην προσπάθεια συνδυασμού του παραδοσιακού τρόπου διδασκαλίας της Ιστορίας με τον καινούριο τρόπο βασισμένο στην χρήση των ΤΠΕ (Τεχνολογία Πληροφορίας και Επικοινωνιών) στην εκπαίδευση, θα γίνει χρήση μιας εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR-AUGMENTED REALITY) και του κώδικα γρήγορης απόκρισης (QR-CODE), με σκοπό τη βαθύτερη κατανόηση από τους μαθητές και την ενδυνάμωση του κινήτρου εμπλοκής με το γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας με ελκυστικό και διασκεδαστικό τρόπο, στοχεύοντας στην αύξηση του ενδιαφέροντος και των κινήτρων για μάθηση.

Σημείωση: Οι μαθητές που επιθυμούν και μπορούν (έπειτα από άδεια των κηδεμόνων τους) θα φέρουν μαζί τους τον υπολογιστή ταμπλέτα (Tablet) στο οποίο θα έχουν κατεβάσει και εγκαταστήσει με την βοήθεια των κηδεμόνων τους από το Play Store την εφαρμογή: Σαρωτής QR & Barcode.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση