Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης της φοιτήτριας του ΤΕΠΑΕ εφαρμόστηκε δραστηριότητα σχετική με την επίπλευση και τη βύθιση από τη θεματική των Φυσικών Επιστημών. Αρχικά έγινε ανίχνευση πρότερων γνώσεων/αντιλήψεων των παιδιών σχετικά με την επίπλευση και τη βύθιση (για τα μπρατσάκια που επιπλέουν, επειδή έχουν αέρα, τις πέτρες που βουλιάζουν…). Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν διάφορα αντικείμενα και τα παιδιά διατύπωσαν τις απόψεις τους σχετικά με το αν θα επιπλεύσει ή θα βυθιστεί το κάθε αντικείμενο όταν μπει στο νερό.
Έπειτα η φοιτήτρια χώρισε τα παιδιά σε ομάδες και προχώρησε σε ένα πείραμα: Λεκάνη με νερό και διάφορα αντικείμενα από διαφορετικό υλικό. Η κάθε ομάδα σχεδίασε σε πινακάκι τα αντικείμενα που θα δοκίμαζε (πέτρα, οδοντογλυφίδα, ψαλιδάκι, πλαστικό καπάκι, ξύλινο τουβλάκι, βίδα) και σημείωσε τις προβλέψεις της. Τα παιδιά έβαλαν τα αντικείμενα στο νερό και διαπίστωσαν αν οι προβλέψεις τους ήταν σωστές ή όχι. Αντάλλαξαν απόψεις, έκαναν υποθέσεις για το λόγο που μπορεί να συμβαίνει επίπλευση ή βύθιση του αντικειμένου (μέγεθος, υλικό, βάρος αντικειμένου) και διατύπωναν τα συμπεράσματα τους.
Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να πάρουν μαζί τους στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας εξηγούσαν από τι υλικό είναι φτιαγμένα και αν θα βυθιστεί ή όχι.