Απόκριες στο Νηπιαγωγείο μας!!!
Οι Απόκριες είναι μια από τις πιο αγαπημένες γιορτές των παιδιών, γεμάτη φαντασία, χρώματα, χορούς, παιχνίδια και γέλιο! Στο νηπιαγωγείο μας, φροντίζουμε κάθε χρόνο, να δημιουργούμε μια μαγική ατμόσφαιρα που ενθουσιάζει τα παιδιά και ενισχύει τη δημιουργικότητά τους.
Χρώματα, χαρτόνια, ψαλίδια, χρυσόσκονες και μπόλικη φαντασία ήταν τα απαραίτητα συστατικά για να δημιουργήσουμε τις μάσκες, τα καπέλα μας, τις χειροτεχνίες μας.
Φιλαναγνωσία Μετά τη γνωριμία με την μυθολογία κ τον μύθο της αμυγδαλιάς, ακολούθησε η γνωριμία με τον λαϊκό μύθο, εκεί που τα ιστορικά γεγονότα μπερδεύονται με τους θρύλους. Διαβάσαμε τον Ρομπέν των δασών, μεταμφιεστήκαμε σε Ρομπέν και Λαίδη Μαριάν με αφορμή τις απόκριες και φανταστήκαμε για λίγο ότι είμαστε στο δάσος του Σέργουντ!!
Η Τσικνοπέμπτη….φυσικά εορτάστηκε στο Νηπιαγωγείο μας δεόντως με “νοστιμιές” και “μυρωδιές”….
Το γαϊτανάκι μας
Φιλαναγνωσία “Έχασα τη μύτη μου και ψάχνω να τη βρω” της Άννη Θεοχάρη . Με αφορμή το παραπάνω βιβλίο,που επεξεργαστήκαμε στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης της Φιλαναγνωσίας παρακάτω παρουσιάζεται φύλλο εργασίας και παιχνίδι με ζευγάρια, το ένα παιδί έχει κλειστά τα μάτια του και το άλλο προσπαθεί να το καθοδηγήσει ώστε να τοποθετήσει τη μύτη του κλόουν στο σωστό σημείο του προσώπου του.
Οι χαρταετοί μας φέτος ήταν φτιαγμένοι από χαρτόκουτες ..
Τέλος την Πέμπτη, που μας πέρασε, ντυθήκαμε, στολιστήκαμε, φορέσαμε τις αγαπημένες μας στολές και το πιο λαμπερό μας χαμόγελο και γιορτάσαμε τις Αποκριές με πολύ κέφι και χαρά!!!
Ευχαριστούμε θέρμα όλους τους γονείς για τα εδέσματα που προσφέρανε στην αποκριάτικη γιορτή μας!!!
Και του χρόνου να είμαστε καλά!!!
Καλή Καθαρή Δευτέρα και καλή Σαρακοστή!!!


















