Συμμετοχή στον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τα Νηπιαγωγεία

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στον 5ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τα Νηπιαγωγεία των Εκδόσεων Μεταίχμιο! Πρόκειται για ένα ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία , ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.

Την περασμένη εβδομάδα ασχοληθήκαμε με τα 3 βιβλία του διαγωνισμού:

Η Μεγάλη των Τεράτων Σχολή
της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

Εκδρομή με το σχολείο
του Ίνγκο Ζίγκνερ

Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο
της Σάντρα Νίμπουρ-Ζίμπερτ

Αφού διαβάζαμε ένα βιβλίο, συμπληρώναμε τα αντίστοιχα φύλλα δραστηριοτήτων. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, απόλαυσαν τη διαδικασία και αναμένουν με ανυπομονησία τα αποτελέσματα!

IMG 20240220 093705                         IMG 20240220 090939

Τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα αποσταλλούν στις Εκδόσεις Μεταίχμιο κι έπειτα από κλήρωση θα αναδειχθούν δέκα (10) τυχερά Νηπιαγωγεία από τα οποία θα κληρωθούν οι μαθητές που θα κερδίσουν πλούσια δώρα (ένας μαθητής από κάθε Νηπιαγωγείο, σύνολο 10 μαθητές). Επίσης, τα Νηπιαγωγεία που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε κλήρωση, ώστε πέντε (5) από αυτά να παραλάβουν τιμής ένεκεν δεκάδες τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους.

Καλή μας επιτυχία!!