ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 10306Λήψη αρχείου

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ εξΑΕ

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του
κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναστέλλουν τη δια ζώσης λειτουργία τους από την Τρίτη 16.03.2021 μέχρι και 5/4/2021.

Για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.

Το Πρόγραμμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας καθώς και οι ψηφιακές αίθουσες των εκπαιδευτικών είναι αυτά που έχετε ήδη από την προηγούμενη αναστολή και σας έχουν σταλεί ξανά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ

Η πανδημία έγινε αιτία να δημιουργηθούν προβλήματα σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία της χώρας (και στα νοσοκομεία της πόλης μας) με την έλλειψη αίματος όλων των ομάδων. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η Εθελοντική Ομάδα των «Paguristas» και ο Σύλλογος ασθενών με νεοπλασία «Είμαστε Μαζί», με τη συμμετοχή του Μορφωτικού Συλλόγου Νεοχωρίου, του Δικτύου Σχολείων «Ενεργώ ως πολίτης», του Δικτύου Νέων Ηπείρου – Epirus Youth Network, της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος» και του Χορευτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οργανώνουν στην πόλη των Ιωαννίνων ανοιχτή αιμοληψία.

Την αιμοληψία θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣ» στα Παλιά Σφαγεία και είναι αφιερωμένη στη μνήμη της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗ που «έφυγε» πρόσφατα.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και οι πολίτες θα προσέρχονται στον χώρο της αιμοδοσίας στέλνοντας τον αριθμό 1.

 Απευθύνουμε έκκληση σε όλους να ευαισθητοποιηθούν και να προωθήσουν την ενημέρωση αυτή με σκοπό να αφιερώσουμε όλοι μαζί την ερχόμενη Κυριακή 10 λεπτά από το χρόνο μας, προσφέροντας αίμα σε όσους το έχουν ανάγκη!

Για το δίκτυο των σχολείων «Ενεργώ ως πολίτης»!

(Το 7ο Νηπιαγωγείο είναι μέλος του για 5η συνεχή χρονιά)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-22

Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 31 Μαρτίου 2021 (μετά την παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας). Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Φέτος εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017.

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/ κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  1. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  2. Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  3. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση ΜΟΝΙΜΗΣ κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό ΠΡΟΣΦΑΤΟ αποδεικτικό ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΗΔΕΜΟΝΑ, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας, μισθωτήριο συμβόλαιο, Ε1, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα (8:15-16:00) ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (προσέλευση αποκλειστικά 7:45-8:00 και αποχώρηση 16:00), χωρίς προϋποθέσεις

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος: 11:30-12:30 καθημερινά εκτός Τετάρτης.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται τα:

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Δείτε σε ποιο Νηπιαγωγείο ανήκετε σύμφωνα με τη χωροταξική κατανομή της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων:Λήψη αρχείου

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο :Λήψη αρχείου

 

 

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-02-2021

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Δευτέρα 15-02-2021, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ιωαννιτών θα παραμείνουν κλειστές με απόφαση του Δημάρχου Ιωαννιτών.

Το κλείσιμο των σχολείων γίνεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της πτώσης της θερμοκρασίας που αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα διακοπεί, αλλά θα συνεχιστεί μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως έχετε ενημερωθεί πρόσφατα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Κατόπιν επείγουσας ενημέρωσης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης 
Ηπείρου και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων, 
σας ενημερώνουμε ότι

σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω ακραίων 
καιρικών καταστάσεων, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα διακοπεί, αλλά 
θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, 
όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-9-2020.
Το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης καθώς και οι αίθουσες των εκπαιδευτικών, 
είναι τα ίδια που σας είχαν δοθεί το Νοέμβριο του 2020 και σας 
έχουν αποσταλεί ξανά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το Σάββατο 13-02-2021.

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 επαναλειτουργούν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, Νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

Ως εκ τούτου θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τους κανόνες λειτουργίας του σχολείου μας μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, όπως είχαν οριστεί από την αρχή της παρούσας χρονιάς.

Παρακαλούμε πολύ να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών,  με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ των συνοδών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους.

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και πρόοδο !!!

ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι από αυτή την εβδομάδα και μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους 2020-21, στο σχολείο μας τοποθετήθηκε σχολική ψυχολόγος ΠΕ23 και είναι στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί και αφορά τα παιδιά.

Οι συναντήσεις με την κ. Παππά Ευαγγελία κατά την περίοδο αναστολής λειτουργίας των σχολείων μπορούν να γίνονται ατομικά ή ομαδικά ανά τμήμα μέσω της πλατφόρμας webex, κάθε Τρίτη και οπωσδήποτε κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού που μπορείτε να κλείνετε με τη Διεύθυνση του σχολείου: 2651046145.

Παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων και σχέσεων σε επίπεδο ατομικών συνεδριών ή ομάδων σχετικού ενδιαφέροντος, για ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας προκειμένου μαθητές, γονείς και κηδεμόνες να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων, όπως η πανδημία του COVID-19.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΛήψη αρχείου

https://www.esafetylabel.eu//information-for-parents

https://saferinternet4kids.gr/yliko-gia-goneis/?age[]=for-parents&submit=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7