Μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 στις σχολικές μονάδες, από τον ΕΟΔΥ



Λήψη αρχείου

Ανακοίνωση για τον αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς.

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2021-22, θα πραγματοποιηθεί τη  Δευτέρα  13 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 π.μ. στον αύλειο χώρο του συστεγαζόμενου 8ου Δημοτικού Σχολείου.

Λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19 – ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί μόνο  με εκπροσώπους εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Κατά την προσέλευσή τους (8.45 π.μ.), τα νήπια θα οδηγούνται από τις νηπιαγωγούς στους χώρους του Νηπιαγωγείου. Αλλά και κάθε παιδί θα πρέπει να συνοδεύεται μόνο από έναν ενήλικα (μέχρι την είσοδο του Νηπιαγωγείου).

Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη  βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Στη συνέχεια οι γονείς,  εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος και την επιδεικνύουν στο σχολείο. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου.

Όταν τελειώσει ο αγιασμός (περίπου στις 9.30 π.μ.), οι γονείς θα παραλαμβάνουν το παιδί τους, από τις  Νηπιαγωγούς, ακούγοντας το όνομά του, ένας ένας με τη σειρά. Παρακαλείστε κατά την παραμονή σας στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, να κρατάτε τις αποστάσεις μεταξύ σας.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • από  Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου οι μαθητές  θα προμηθεύονται έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
  • το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9.
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Απαραίτητη είναι επίσης η χρήση μάσκας από όλους και όλες.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους μας: μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς!