Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων!

Με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων”  που εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Βﹾ τάξης  του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να τιμήσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους μέσα από μια σειρά δημιουργικών δραστηριοτήτων .Η ημέρα ξεκίνησε με τη διανομή ενός όμορφου ποιήματος που ενέπνευσε τα παιδιά να σκεφτούν τις αξίες και τις στιγμές που μοιράζονται με τους ηλικιωμένους τους. Κατόπιν, τα παιδιά έφτιαξαν καρτούλες σε σχήμα καρδιάς, στις οποίες έγραψαν λόγια γεμάτα αγάπη και ευγνωμοσύνη προς τους αγαπημένους τους.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η δημιουργία ενός συννεφόλεξου, στο οποίο τα παιδιά συμπεριέλαβαν τις λέξεις που τους έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτονται τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Λέξεις όπως “αγάπη”, “δώρα”, “παιχνίδια” και “φροντίδα” ήταν μερικές από τις αγαπημένες των μαθητών, δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η παρουσία των ηλικιωμένων στη ζωή τους. Αυτή η δραστηριότητα βοήθησε τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με έναν ιδιαίτερα συμβολικό τρόπο.

Η δράση κορυφώθηκε με τη δημιουργία ενός τραγουδιού, του οποίου η σύνθεση έγινε με τη βοήθεια ενός προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης, μετατρέποντας τα συναισθήματα των μαθητών μας για τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους,  σε ένα μουσικό κομμάτι. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μοναδικό τραγούδι που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ημέρα γεμάτη αγάπη και εκτίμηση προς τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας!

Το τραγούδι  μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

 

61

3

7

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση