Martinstag στο Έβδομο!

Κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου, γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου Μαρτίνου στη Γερμανία.

Ο Μαρτίνος ήταν στρατιώτης και πολύ αγαπητός στους συντρόφους του. Μια παγερή μέρα του χειμώνα το τάγμα ιπποτών, στο οποίο ανήκε, πήρε την εντολή να παραδώσει ένα μήνυμα . Λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του, διέκρινε στην άκρη του δρόμου ένα φτωχό ρακένδυτο ζητιάνο που τουρτούριζε από το κρύο. «Σε παρακαλώ, βοήθησέ με», του είπε με τρεμάμενη φωνή. Ο Μαρτίνoς δεν είχε τίποτε άλλο μαζί του, εκτός από το ζεστό κόκκινο μανδύα του. Χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή, πήρε το σπαθί του και έκοψε το μανδύα του στα δύο. Το ένα κομμάτι το έδωσε στον ζητιάνο.
Τη νύχτα, είδε ένα παράξενο όνειρο. Ο Χριστός εμφανίστηκε μπροστά του με τη μορφή του φτωχού ζητιάνου. Στο χέρι του κρατούσε το μισό μανδύα και του είπε: «Ό,τι πρόσφερες στο φτωχό, να ξέρεις ότι το πρόσφερες σε μένα.» Μόλις ξύπνησε το άλλο πρωί, ο Μαρτίνος είχε πάρει πια την απόφασή του, να εγκαταλείψει τη ζωή τού στρατιώτη. Έτσι παρουσιάστηκε στον Καίσαρα και παρέδωσε το σπαθί και την περικεφαλαία του. Έπειτα βαφτίστηκε χριστιανός και αφιέρωσε τη ζωή του στο να βοηθάει τους φτωχούς.

Όταν νυχτώσει, παρέες παιδιών, κρατώντας χρωματιστά φαναράκια (Laterne) ακολουθούν την πομπή (Martinszug) τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στον Άγιο Μαρτίνο (Martinslieder).

Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, η καθηγήτρια των Γερμανικών του σχολείου μας με καθηγήτριες Γερμανικών άλλων δυο σχολείων και σε αρμονική συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και Διδασκόντων του σχολείου μας, διοργάνωσε το βραδάκι μια υπέροχη γερμανική βραδιά όπου μικροί και μεγάλοι γιορτάσαμε τη μνήμη του αγίου Μαρτίνου και διασκεδάσαμε με μουσικές και γερμανικά εδέσματα!

Τα παιδιά δημιούργησαν φαναράκια και περπάτησαν γύρω από την αυλή του σχολείου τραγουδώντας το χαρακτηριστικό τραγούδι της γιορτής.

IMG 20221109 183903IMG 20221109 183933

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση