Απολύμανση του σχολείου.

Χθες 31/01/2020, μετά από πρόταση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, συγκεντρώθηκαν 8 γονείς από τις 13:30 έως τις 17:00 και σε συνεργασία με τις 2 καθαρίστριες του σχολείου έγινε πολύ καλή καθαριότητα όλων των χώρων του σχολείου (τάξεις διδασκαλίας, υποδοχή, σκάλες, χώρος γυμναστηρίου, εικαστικών, μουσικής και πληροφορικής). Ο σύλλογος έχει ήδη προμηθεύσει αντισηπτικά σε όλες τις τάξεις του σχολείου και είδη απολύμανσης και καθαριότητας  προκειμένου να μειώσουμε τις πιθανότητες διάδοσης του ιού.

Ταυτόχρονα ήρθαμε σε επαφή με δύο εταιρείες απολύμανσης και κανείς τους δεν μας διαβεβαίωσε ότι η απολύμανση θα είναι λύση στο πρόβλημα γιατί σε περίπτωση νέου κρούσματος θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη της διαδικασίας της απολύμανσης.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ή όποια απόφαση για κλείσιμο του σχολείου ανήκει καθαρά και μόνο στον Δήμο και στην Περιφέρεια και δεν είναι στην ευχέρεια της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων ή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι τρόποι για να μειώσουμε τις πιθανότητες να διαδοθεί ο ιός είναι οι ακόλουθοι :

  • Συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων στα διαλείμματα.
  • Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό πριν την λήψη της τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα.
  • Καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα.
  • Παραμονή κατ΄ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων των παιδιών που εμφανίζουν συμπτώματα αναπνευστικού. Επιστροφή στο σχολείο εφόσον αναρρώσουν πλήρως και είναι απύρετα για 48 ώρες τουλάχιστον.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΩΪΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση