Ψυχολόγος στο σχολείο μας!

Αγαπητοί γονείς,

 

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας του σχολείου μας με την σχολική ψυχολόγο κα. Αναστασία Αναγνωστίδου. Η ψυχολόγος θα επισκέπτεται το σχολείο μας κάθε Τετάρτη καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

Ας πούμε όμως λίγα λόγια για τον ρόλο του σχολικού ψυχολόγου στο σχολικό πλαίσιο και την συνεργασία του με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Τι είναι ο σχολικός ψυχολόγος;

Ο σχολικός ψυχολόγος είναι ο επαγγελματίας που βοηθά με συστηματικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλη τη σχολική κοινότητα.

Γενικότερα αξιοποιεί τις γνώσεις και την εμπειρία του για να βοηθήσει στην ανάπτυξη και τη συνολική πορεία του μαθητή, ώστε να  «αναγνωρίσει» πιθανά «προειδοποιητικά σημάδια»(πχ. ριψοκίνδυνη συμπεριφορά, μαθησιακές δυσκολίες, δυσκολίες συναισθηματικού τύπου κ.α).

Ο σχολικός ψυχολόγος δεν δρα ανεξάρτητα. Αποτελεί μέρος μιας διεπιστημονικής ομάδας και συνεργάζεται προς όφελος της μαθητικής κοινότητας και του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Βασικό έργο του σχολικού ψυχολόγου είναι η εντατική συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και άλλους επαγγελματίες υγείας (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α) με σκοπό την δημιουργία ασφαλούς, υγιούς και υποστηρικτικού μαθησιακού περιβάλλοντος μέσα από ένα ιδανικό πλαίσιο συνεργασίας ΣΧΟΛΕΙΟΥ–ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ:

Τέλος, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως σε περίπτωση που οι γονείς αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε δυσκολία με το παιδί τους, μπορούν να απευθυνθούν στη σχολική ψυχολόγο ώστε να τους δώσει μια κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ακόμη πως όλες οι συναντήσεις με γονείς είναι ιδιωτικές σε διαμορφωμένο χώρο μέσα στο σχολικό πλαίσιο και καλύπτονται από το ιατρικό απόρρητο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το προσωπικό σας ραντεβού, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διευθύντρια του σχολείου κα. Πανδώρα Σαράντη.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

2310650811

Σας ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία.

Με εκτίμηση,

 

Η Ψυχολόγος,

Αναστασία

Αναγνωστίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση