Η Δ΄ Τάξη στη Βεργίνα!

Σήμερα, 16 Μαΐου, τα δύο τμήματα της Δ΄ Τάξης συνάντησαν το μεγαλείο της αρχαίας Μακεδονίας!

Στην αρχή, βρεθήκαμε στην αρχαία νεκρόπολη των Αιγών, στη σημερινή Βεργίνα. Τα παιδιά θαύμασαν απο κοντά τους τέσσερις βασιλικούς τάφους (του”Ανώνυμου”, της “Περσεφόνης”, του Φίλιππου του Β΄ και του Αλέξανδρου του Δ΄. Στην υποβλητική ατμόσφαιρα του χώρου, άκουσαν με προσοχή την ξεναγό μας και καταενθουσιάστηκαν από το μεγαλείο του χώρου!

Στη συνέχεια, βρεθήκαμε στην αρχαία Μίεζα όπου, για τρία και πλέον χρόνια ο πρίγκηπας – ακόμη – Αλέξανδρος διδάχθηκε από τον μεγάλο Αριστοτέλη. Επισκεφτήκαμε το ίδιο τον χώρο αλλά και το πολιτιστικό κέντρο σχολής Αριστοτέλους όπου γίναμε δέκτες μιας ζεστής φιλοξενίας. Εκεί είδαμε και ένα κατατοπιστικότατο βίντεο με θέμα τις αρχαίες νύμφες, καθώς δίπλα από τη σχολή υπήρχε και ένα γνωστό “Νυμφαίον”…

Στο τέλος, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε δύο μακεδονικούς τάφους λίγο έξω από τη Μίεζα, τον τάφο της Κρίσεως και τον Τάφο των Ανθεμίων. Οι δύο αυτοί τάφοι, μαζί με τον τάφο των Λύσωνος και Καλλικλέους και τον τάφο του Kinch, αποτελούν τον μεγάλο αρχαιολογικό χώρο των τάφων των Λευκαδίων.

Επιστρέψαμε στο σχολείο κουρασμένοι μεν αλλά κατενθουσιασμένοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση