Το Έβδομο στο θέατρο: “Το Γαϊτανάκι” της Ζωρζ Σαρή (9-12-2016)

ΓΑΙΤΑΝΑΚΙΤην Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας παρακολούθησαν στο θέατρο “Ράδιο Σίτι” το διάσημο μουσικοχορευτικό έργο της Ζωρζ Σαρή “Το Γαϊτανάκι” από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης.

Ο Κυρ –Νικόλας ζει ήσυχα παρέα με τα βιβλία του, μέχρι τη στιγμή που ένα τραγούδι γεννά μέσα του μια μεγάλη ιδέα: Όλα τα παιδιά της γης μια δεδομένη στιγμή να πιαστούν χέρι- χέρι και ν’ αγκαλιάσουν τη γη που είναι στρογγυλή. Παίρνει το χάπι της νεότητας από τον γιατρό Ξανανιώνη και ξεκινά να μεταδώσει στον κόσμο την ιδέα του. Μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει… Θα καταφέρει να φτιάξει το Γαϊτανάκι της ειρήνης;

Στην προσπάθειά του αυτή θα συναντήσει ανθρώπους όπως τον έμπορο όπλων, τους δυο στρατιώτες, του θερμαστές του καραβιού και άλλους και μέσα από τα διάφορα επεισόδια θίγονται θέματα όπως αυτό της ξενοφοβίας, του πολέμου και του ρατσισμού.

Η Ζωρζ Σαρή ήταν μια πολύ μεγάλη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, πολύ αγαπητή στα παιδιά με το έργο της να έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σε όλον τον κόσμο.

Μια παράσταση με πολύ χιούμορ, γέλιο, συγκίνηση και ανατροπές με με το γνωστό τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη σε σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη.!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση