Το ΚΘΒΕ στο σχολείο μας!

Για τα παιδιά όλης της γης

4873_paidia_gisΣτα μέσα του Νοέμβρη οι μαθητές της Στ τάξης παρακολούθησαν μια θεατρική παράσταση μέσα στην τάξη από ηθοποιούς του Κρατικού θεάτρου Β. Ελλάδας.  Πρόκειται για ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα  με τίτλο «Για τα Παιδιά όλης της Γης», με αφορμή το διήγημα του Hans Christian Andersen «To κορίτσι με τα σπίρτα», σε σύλληψη – σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Όλο το έργο είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ελπίδας που αφορά στη φτώχεια, την ανέχεια και τα προβλήματα των παιδιών όλης της Γης, στο πέρασμα των δύσκολων καιρών μας.

Δύο λόγια για το έργο
Έξι πλούσιοι φίλοι που έχουν καιρό να τα πούνε κλείνουν συνάντηση για να βρεθούν στο σπίτι του ενός παραμονή πρωτοχρονιάς.
Μέσα στη χαρούμενη ατμόσφαιρα της βραδιάς, ακριβώς απέναντι τους, έξω από το μεγάλο ισόγειο τζάμι του σπιτιού, βρίσκεται το κορίτσι με τα σπίρτα.
Εκεί λοιπόν μπροστά στα μάτια τους διαδραματίζεται όλη η ιστορία της ταλαιπωρημένης μικρής και η προσπάθειά της για επιβίωση.
Όταν οι καλεσμένοι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει, τα γέλια και τα τραγούδια διακόπτονται απότομα…
Θα επηρεάσει το γεγονός αυτό τη ζωή τους και πόσο;

 

Ακολουθούν εντυπώσεις μαθητών της Στ΄Τάξης από το πρόγραμμα:

Πριν από κάποιες μέρες παρακολουθήσαμε μια θεατρική παράσταση μέσα στην τάξη. Εμένα με άγγιξε γιατί μιλούσε για την παιδική εργασία και κακοποίηση καθώς και για την αμέλεια κάποιων ανθρώπων. Οι ηθοποιοί ήταν υπέροχοι και η παράσταση εξαίσια και πιστεύω πως μας άγγιξε όλους και σκεφτήκαμε περισσότερο τα φτωχά παιδάκια και συγκινηθήκαμε , όχι μόνο από το έργο αλλά και από τον τρόπο που έπαιζαν οι ηθοποιοί!!!!

Παύλος

 

Μας συγκίνησαν και μας μετέφεραν ένα σημαντικό μήνυμα, ότι μπορεί να είμαστε μικροί αλλά και μείς με τον τρόπο μας μπορούμε να βοηθήσουμε τους φτωχούς συνανθρώπους μας!!!

Αρίστη

 

Οι ηθοποιοί ήταν υπέροχοι και…πώς θυμούνται τόσα λόγια!!! Λυπάμαι για τα παιδιά που δεν έχουν φαγητό, ρούχα, νερό και σπίτι!!!

Μαλαματή

 

Μου άρεσε που στο τέλος μοιραστήκαμε όλοι τα συναισθήματά μας. Στεναχωρήθηκα που οι ηθοποιοί θα έφευγαν γιατί περάσαμε πολύ ωραία βλέποντας τους να παίζουν θέατρο. Θα ήθελα να ξανάρθουνε στο σχολείο μου και να παίξουνε άλλο ένα έργο εξίσου τέλειο!!!

Μαρία

 

Αυτό που με συγκίνησε περισσότερο είναι ότι κοριτσάκι πήγε με τη γιαγιά της στον παράδεισο. Αυτό που με δίδαξε είναι η συνείδηση της αλληλεγγύης και του «μοιράσματος»

Χρυσάνθη

 

Συγκινήθηκα με τον πόνο κάποιων παιδιών. Εγώ πάντως όταν η κυρία διευθύντρια μας λέει να φέρουμε τρόφιμα πάντα ανταποκρίνομαι και φέρνω ότι μπορώ.

Κώστας

 

Χτες ήρθαν στην τάξη μας κάποιοι ηθοποιοί. Ηταν εκπληκτικοί!!. Έδιναν διάφορα μηνύματα για τον ρατσισμό, για την πείνα για τις υποχρεώσεις του καθενός μας. Μου άρεσαν πολύ γιατί ήταν μοναδική εμπειρία. Ελπίζω να ξανάρθετε φέτος γιατί του χρόνου δεν θα είμαι στο δημοτικό!!! Τι κρίμα….

Αλέξανδρος

 

Οι ηθοποιοί ήταν υπέροχοι!!! Απορώ πώς θυμούνται όλα αυτά τα λόγια. Πιο πολύ μου άρεσε που συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί σε ένα σπίτι για να γιορτάσουνε τα Χριστούγεννα και τότε είδαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα!!!

Βασίλης

 

…Πιστεύω πώς αυτό που κάνει η θεατρική ομάδα , να γυρίζει στα σχολεία, βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν ότι πρέπει να νοιαζόμαστε και για τους συνανθρώπους μας εκτός από τον εαυτό μας !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!!! Συγχαρητήρια

Μαρία

 

Ο ένας ήταν αστείος, η άλλη επαναστατική, ο άλλος φωνακλάς, η άλλη όμορφη …

Τι χαρισματικοί που ήσασταν όλοι!!! Τυχερό το σχολείο μας που ήρθατε!!!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση