Το Έβδομο στο θέατρο: “Η ιστορία πριν και μετά το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ”

Σήμερα, το σχολείο μας παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση “Η ιστορία πριν και μετά το παραμύθι Χάνσελ και Γκρέτελ” του Γιώργου Κόντου, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Αναστασούδη, στο θέατρο του Δημαρχείου Αμπελοκήπων.

Ο συγγραφέας επιλέγει να φωτίσει την προσωπικότητα της κακιάς μάγισσας του γνωστού παραμυθιού κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν της. Εκεί

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η αφίσα της παράστασης

ανακαλύπτουμε ότι οι κακιές της πράξεις οφείλονται όχι μόνο στον τρόπο που μεγάλωσε αλλά και στην απόρριψη που υπέστη εξαιτίας της εμφανισιακής της ιδιομορφίας, γεγονός που παραπέμπει και στο φαινόμενο του bulling που απασχολεί τις σύγχρονες κοινωνίες.

Στην αρχή του έργου, η πριγκιποπούλα Κάλλη πέφτει στην παγίδα που της στήνουν τα ετεροθαλή αδέρφια της μετά τον γάμο της μητέρας της, βασίλισσας του αλμυρού, με τον βασιλιά του γλυκού. Εξαιτίας της εξωτερικής της εμφάνισης, τη διώχνουν από το παλάτι κι αυτή για να τους εκδικηθεί φτιάχνει το ζαχαρόσπιτο όπου παγιδεύει κάθε παιδί αγαπάει τα γλυκά. Δυο μικρά παιδιά όμως, ο Ιωάννης και η Μαργαρίτα, θα καταφέρουν να μαλακώσουν την ψυχή της και να μας αποδείξουν πως κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και πρέπει να τον σεβόμαστε!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση