Η βιβλιοθήκη μας!!!

Η βιβλιοθήκη του 7ου Δημ. Σχολείου Σταυρούπολης

Η δανειστική βιβλιοθήκη  του σχολείου μας υπό τη διεύθυνση της   κ. Σαράντη Πανδώρας ξεκίνησε τη λειτουργία της το σχολικό έτος 2009-10. Την πρώτη περίοδο η βιβλιοθήκη στεγαζόταν σε μια μικρή αίθουσα χωρισμένη με αλουμινοκατασκευή από το γραφείο των δασκάλων.

bibliothiki1Η βιβλιοθήκη μας μεταφέρθηκε από τον Ιούνιο του 2011 σε μια ευρύχωρη αίθουσα 70 τ.μ στο ισόγειο του σχολείου. Η αίθουσα εξοπλίστηκε κατάλληλα  με όμορφες βιβλιοθήκες και ράφια, Η/Υ, βιντεοπροβολέα, τραπέζια εργασίας και γωνιές Ανάγνωσης.

Σήμερα η βιβλιοθήκη μας μετά από διάφορες προσπάθειες ( π.χ. εκθέσεις βιβλίων, χριστουγεννιάτικα παζάρια) διαθέτει περισσότερους από 3.500 τίτλους βιβλίων όλων των κατηγοριών, CD, DVD αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια και εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών και μαθητριών.

Το παραπάνω υλικό καταγράφεται τα τρία τελευταία χρόνια και ηλεκτρονικά αλλά και οργανώνεται με το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης Ντιούι.

Λειτουργία
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται βιβλία καθημερινά στο δεύτερο μεγάλο διάλειμμα αλλά και να χρησιμοποιούν τον χώρο της βιβλιοθήκης ως Αναγνωστήριο και ως πηγή εύρεσης Πληροφοριών από Εγκυκλοπαίδειες έντυπες αλλά και ηλεκτρονικές ή το διαδίκτυο. Στον δανεισμό των βιβλίων κάθε χρόνο βοηθούν μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και δύο εκπαιδευτικοί  μεbibliothiki3 αρμοδιότητα βοηθών δανειστικής βιβλιοθήκης εκτός από τις δύο υπεύθυνες της βιβλιοθήκης που διαχειρίζονται τους δανεισμούς και σε κάθε περίπτωση παρευρίσκονται στην αίθουσα και προτείνουν ή υποδεικνύουν βιβλία σε όσα παιδιά το ζητήσουν.

Ταυτόχρονα κάθε χρόνο δημιουργείται  πρόγραμμα 3 ωρών την εβδομάδα για κάθε τμήμα του σχολείου μας στις οποίες οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους μπορούν να χρησιμοποιούν την αίθουσα για το μάθημα της Φιλαναγνωσίας, δραστηριότητες, παρουσιάσεις, προβολές κ.ά.

Σε κάθε σχολική χρονιά καλούνται συγγραφείς από όλη την Ελλάδα για να γνωριστούν και να κάνουν διάφορες δραστηριότητες με τους μαθητές μας.

Η αίθουσα χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια ως χώρος διεξαγωγής επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσής μας αλλά και προγραμμάτων της Σχολής Γονέων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση