Η Α΄ Τάξη στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης “NOUS”.

Με σκοπό να εισάγουμε «για τα καλά» τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού στο κλίμα του Δημοτικού Σχολείου, πραγματοποιήθηκε μια εκδρομή στο κέντρο με κύριο προορισμό το Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης «NOUS» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας.

Την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, τα δυο τμήματα της Α΄ τάξης, μπήκαν πρωί πρωί στο λεωφορείο. Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής είχε σκοπό να παρακολουθήσει το ένα τμήμα της τάξης το διαδικτυακό υλικό με θέμα: «Τα συναισθήματα», ενώ το άλλο τμήμα θα απολάμβανε τα αξιοθέατα της περιοχής αλλά και αντίστροφα.

1206a2

Στο ινστιτούτο «ΝΟUS»  τα παιδιά συζήτησαν για τα συναισθήματα. Συναισθήματα που έχουμε όλοι οι άνθρωποι και όλοι μας επηρεαζόμαστε από αυτά.  Στόχος ήταν, μέσα από «διαδικτυακά παραμύθια» να προάχθει η μάθηση αλλά και η επικοινωνία.

Τα παιδιά μας συζήτησαν, εκφράστηκαν, αναρωτήθηκαν, συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα αυτό.

Συγχρόνως, το τμήμα που δεν ήταν μέσα στο κέντρο, τραγούδησε τον Εθνικό μας Ύμνο μπροστά στο άγαλμα του αξιωματικού του ελληνικού πυροβολικού, του  εθνικού μας Μακεδόνα ήρωα.

Ένας ύμνος για τον πολεμιστή Παύλο Μελά…

Κάθε τμήμα της τάξης θαύμασε οχυρωματικό έργο οθωμανικής  κατασκευής… το σύμβολο της πόλης μας, τον Λευκό Πύργο! Έμαθαν ότι κάποτε λεγόταν «Πύργος του αίματος» λόγω των σφαγών των Γενιτσάρων.  Κάποια από τα παιδιά μας μοιράστηκαν την εμπειρία τους από προηγούμενη επίσκεψή τους στους στο εσωτερικό του Πύργο, ενώ κάποια άλλα εξέφρασαν την επιθυμία να τον επισκεφθούν ξανά!

Εντυπωσιάστηκαν και… πραγματικά αρκετά παιδιά παθιάστηκαν μπροστά στη θέα του επιβλητικού αγάλματος  του Μεγάλου Αλεξάνδρου καβάλα στον επί 20 χρόνια πιστό του σύντροφο, Βουκεφάλα. Ένα άγαλμα που δεσπόζει επίσης στην παραλία της Θεσσαλονίκης, δίπλα στον Λευκό Πύργο.

Έπαιξαν, έτρεξαν, τραγούδησαν τα παιδιά μας! Έκαναν μάχες με φανταστικά σπαθιά σπουδαίων εποχών. Σε όλο το κλίμα της εκδρομής επικρατούσε το συναίσθημα ότι οι μικροί μαθητές με την απεριόριστη φαντασία της ηλικίας τους, ταξίδεψαν σε χρόνια και μέρη ηρωικά! Και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έγιναν κύριοι μέτοχοι της ιστορίας μας!

Εμείς, σαν εκπαιδευτικοί ευχόμαστε στους μικρούς μαθητές μας να έχουν καλή συνέχεια στο ταξίδι αναζήτησης των αξιών και των συναισθημάτων με σκοπό να κτίσουν  γερά θεμέλια σπουδαίων προσωπικοτήτων.

Μαλιαχόβας Βασίλης, δάσκαλος του Α1

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση