Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Υ.ΖΗ.Ν

θνική Δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων)

Το πρόγραμμα Ε.Υ.ΖΗ.Ν. σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, για να δίνει στους μαθητές και τους γονείς/κηδεμόνες τους πολύτιμες πληροφορίες για το ρυθμό ανάπτυξης των παιδιών, το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης και την επάρκεια των διατροφικών τους συνηθειών.

Μια από τις δράσεις του Ε.Υ.ΖΗ.Ν. είναι η διαχρονική καταγραφή των σωματομετρικών χαρακτηριστικών, της σωματικής δραστηριότητας και της φυσικής κατάστασης όλων των μαθητών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει προληπτικά για τη διασφάλιση καλής υγείας των παιδιών και των εφήβων, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου αυτή δεν θα ήταν εφικτή λόγω γεωγραφικών, οικονομικών ή άλλων περιορισμών.

Η διαδικασία των αξιολογήσεων και η δημιουργία των Ατομικών Αναφορών γίνεται αυτόματα στην Διαδικτυακή Πλατφόρμα του Υπουργείου χωρίς να εισάγεται το όνομα του μαθητή, διασφαλίζοντας έτσι πλήρως τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών.

Λειτουργεί ήδη ο ιστότοπος του προγράμματος Ε.Υ.ΖΗ.Ν. (http://eyzin.minedu.gov.gr). Η περιήγηση στον ιστότοπο του προγράμματος προσφέρει πλήθος χρήσιμων πληροφοριών για μαθητές και γονείς. Μέσα απο τον ιστότοπο μπορείτε να γραφτείτε για να λαμβάνετε το newsletter του προγράμματος και να παρακολουθείτε τις δράσεις του στο Facebook.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί, με το παλίνδρομο τεστ, η αξιολόγηση της αερόβιας αντοχής του παιδιού σας (μία μέτρηση που προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την καρδιοαναπνευστική υγεία του παιδιού). Το τεστ περιλαμβάνει τρέξιμο μεταξύ δύο γραμμών που απέχουν 20 μέτρα με σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα μέχρι που το παιδί να αισθανθεί κούραση και να σταματήσει. Αν συμφωνείτε να συμμετάσχει το παιδί σας στο παλίνδρομο τεστ, παρακαλούμε να υπογράψτε τη  δήλωση – συγκατάθεση για τη συμμετοχή του που σας στάλθηκε με το παιδί στο σπίτι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση