eTwinning-EuroTunes-Building bridges across Europe

  Με την έναρξη του νέου έτους ξεκίνησε και το  πρόγραμμα EuroTunes – Building Bridges across Europe, στο οποίο οι μαθητές και μαθήτριες της ΣT τάξης θα συνεργαστούν με συνομηλίκους τους από όλη την Ευρώπη .Μέσα από τραγούδια, πολιτιστικές ανταλλαγές και δημιουργικές δραστηριότητες, θα γνωρίσουμε διαφορετικές χώρες, θα μοιραστούμε ιδέες και θα χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας.

     Ιδρυτής του προγράμματος, η εκπαιδευτικός του σχολείου μας Ευαγγελία Στεργίου. Συνεργάτες, εκπαιδευτικοί από τα σχολεία: Istituto Comprensivo Pescara 6 από την Ιταλία, Osnovna škola Ljudevita Gaza, Zapresic από την Κροατία, Talsu pamatskola από τη Λετονία, Scoala Gimnaziala ‘’Mircea Santimbreanu” από τη Ρουμανία, Szkoła Podstawowa από την Πολωνία και CEIP Purísima Concepción από την Ισπανία. Με το τελευταίο μάλιστα σχολείο της Ισπανίας, συνεχίζουμε την όμορφη συνεργασία μας που ξεκίνησε την προηγούμενη σχολική χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ το οποίο πραγματοποιεί το σχολείο μας.

     Μείνετε συντονισμένοι για τις δράσεις και τα αποτελέσματα του προγράμματος!

https://youtu.be/6mmPmGNa7us

Copilot 20251006 221946

Συμμετοχή εκπαιδευτικών του σχολείου μας σε επιμορφωτικό πρόγραμμα Erasmus+

EL FundedbytheEU RGB POS

 Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Κυριακή Εξηντάρη, Μαρία Βουλκίδου, Δέσποινα Γάκη και Ευαγγελία Στεργίου συμμετείχαν σε επιμορφωτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο κινητικότητας Erasmus+, για την παρακολούθηση σεμιναρίου με τίτλο «Embracing DiversityPreventing Bullying and Violence».

     Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στην Τενερίφη κατά το χρονικό διάστημα 15–20 Δεκεμβρίου 2025. Το σεμινάριο παρείχε επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση σε θέματα διαχείρισης της διαφορετικότητας, αλλά και πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας, μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές και βιωματικές δραστηριότητες. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό οργανισμό Europass Teacher Academy. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών συνέβαλε ουσιαστικά στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και στην ενίσχυση των παιδαγωγικών τους δεξιοτήτων.

     Οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκτήθηκαν αναμένεται να αξιοποιηθούν στη σχολική πράξη, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ασφαλούς, συμπεριληπτικού και υποστηρικτικού σχολικού περιβάλλοντος προς όφελος όλων των μαθητών και μαθητριών.

Tene3 Tene2 Tene1 Tene5 Tene6