79ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

To 79o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών βρίσκεται στην περιοχή των Κ. Πατησίων, πολύ κοντά στην εκκλησία του Αγίου Λουκά.
Η διεύθυνση στην οποία μπορείτε να μας βρείτε είναι η Ευγ. Καραβία 9, Τ.Κ. 11254.
Το 79ο είναι 12θέσιο και λειτουργεί και ως ολοήμερο.
Μάλιστα ανήκει στα 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία που λειτουργούν με αναμορφωμένο πρόγραμμα σπουδών.
Το τηλέφωνο μέσω του οποίου μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είναι το: 210-2022290
Παρακάτω φαίνεται η τοποθεσία του σχολείου μας (εικόνα μέσω δορυφόρου):

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Ανακοινώσεις

COVID-19 Self-test

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου οι μαθητές και οι μαθήτριες Δημοτικού της χώρας γυρνούν στο σχολείο.

Για να παρακολουθήσουν όμως τα μαθήματα τους πρέπει να κάνουν στο σπίτι 2 φορές την εβδομάδα COVID self-test. Το αποτέλεσμα του πρώτου θα το παρουσιάζουν στο σχολείο κάθε Δευτέρα και το αποτέλεσμα του δεύτερου κάθε Πέμπτη. Χωρίς το test δεν θα επιτρέπεται να μπούν στην τάξη τους και θα παίρνουν απουσίες. Για τα ειδικά σχολεία, οι αρχές συνιστούν στους /στις μαθητές /τριες να κάνουν self-test αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.

Πού μπορώ να βρω self-test;

Στα φαρμαρκεία! Οι ενήλικοι/-ες μαθητές/-τριες παραλαμβάνουν self-tests δείχνοντας το ΑΜΚΑ, το ΠΑΜΚΑ ή τον ΠΑΑΥΠΑ τους και κάποιο εγγράφο ταυτοποίησης(πχ. κάρτα ασυλου, άδεια παραμονής). Για τους /τις ανήλικους/-ες μαθητές/-τριες , οι γονείς/κηδεμόνες παραλαμβάνουν το test, δείχνοντας τον ΑΜΚΑ, ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ του/της μαθητή/τριας και κάποιο έγγραφο δικό τους (γονέων/κηδεμόνων).

Αν δεν έχετε ΑΜΚΑ ή ΠΑΜΚΑ ή ΠΑΑΥΠΑ ή αν συναντάτε κάποια δυσκολία, επισκεφθείτε μία από τις δημόσιες υπηρεσίες στη λίστα εδώ self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf.1 Για τις επόμενες εβδομάδες, κάθε μαθητής/-τρια δικαιούται συνολικά 4 τεστ, 2 για κάθε εβδομάδα.

Πώς να κάνω το self-test;

Ένα βίντεο με οδηγίες για το πώς μπορείτε να κάνετε το self -test είναι διαθέσιμο εδώ www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE (στα Ελληνικά).

Επίσης, ζητήστε βοήθεια από ιατρικό προσωπικό, κάποιο φαρμακοποιό ή κάποιο κοινωνικό λειτουργό με τον/την οποίο/-α συνεργάζεστε. Ενήλικοι μαθητές/-τριες λυκείου μπορούν να κάνουν μόνοι τους το τεστ. Μαθητές/-τριες άνω των 13 ετών επίσης μπορούν μόνοι/-ες τους αλλά υπό την επίβλεψη των γονέων/ κηδεμόνων τους.

1 Για να βρείτε τον ΠΑΑΥΠΑ σας, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα εδώ www.amka.gr/have-paaypa/ (διαθέσιμη σε περισσότερες γλώσσες). Για να βρείτε τον ΑΜΚΑ σας, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα εδώ www.amka.gr/AMKAGR/ (στα Ελληνικά).

Τι πρέπει να κάνω αφού κάνω το COVID19 self-test;

Αφού κάνατε το COVID self-test πρέπει να το δηλώσετε με τους παρακάτω τρόπους:

1.Μπαίνετε στην ιστοσελίδα self-testing.gov.gr και επιλέγετε «Σχολική κάρτα για COVID-19»2: Δήλωση αποτελέσματος για την έκδοση σχολικής κάρτας για γονείς/κηδεμόνες μαθητών/-τριων και ενήλικες μαθητές/-τριες. Βάλτε πρώτα τα στοιχεία σας και μετά δηλώστε το αποτέλεσμα του test ώστε να εκδώσετε μία βεβαίωση.

2.Στην περίπτωση παιδιών αιτούντων άσυλο, αν είστε γονείς/ κηδεμόνες μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε το/τη Διευθυντή/-τρια της σχολικής μονάδας ή τον/τη Συντονιστή/-τρια Εκπαίδευσης Προσφύγων ώστε να εισέλθει εκείνος/ εκείνη στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδώσει την σχολική κάρτα για COVID-19 (για το παιδί).

Τι κάνω μόλις βγει το αποτέλεσμα του self-test;

Αν το τεστ βγει θετικό, πρεπει να εκδώσετε σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος και να κάνετε επαναληπτικό τεστ (retest) μέσα σε 24 ώρες. Το retest μπορείτε να το κάνετε σε μία από τις δημόσιες δομές που είναι διαθέσιμες εδώ self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf. Οι δομές θα λειτουργούν πρωινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και Κυριακή (για ώρες βλέπε λίστα). Για να κάνετε retest, πρέπει να έχετε μαζί σας τη βεβαίωση από την ιστοσελίδα self-testing.gov.gr που να δείχνει ότι το self -test σας ήταν θετικό. Αν το retest είναι θετικό, ο/η μαθητής/-τρια και οι κοντινοί του/της πρέπει να μείνουν σε καραντίνα με βάση το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Αν το retest είναι αρνητικό, θα σας δώσουν μία βεβαίωση. Οι μαθητές/-τριες επιστρέφουν στο σχολείο, δείχνοντας τη βεβαίωση. Οι απουσίες δεν θα ληφθούν υπόψη από το σχολείο αν δείξετε το αποτέλεσμα του επαναληπτικού τεστ. Αν το τεστ βγει «μη έγκυρο», επισκεφθείτε μία από τις παραπάνω δημόσιες δομές.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πετάξτε τα self-test σε κάδους απορριμμάτων. Αν το τεστ είναι θετικό, βάλτε το πρώτα μέσα σε ΔΥΟ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ! Τα self–test δεν ανακυκλώνονται και δεν απορρίπτονται στις αποχετεύσεις.

2 Όπου στο έντυπο γίνεται αναφορά στον ΑΜΚΑ εννοείται και ο ΠΑΜΚΑ καθώς και ο ΠΑΑΥΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση