Στο σχολείο μας, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν μια υπέροχη ευκαιρία για να μιλήσουμε για την αγάπη, τη φιλία και τη σημασία των μικρών πράξεων καλοσύνης. Μέσα από διάφορες δραστηριότητες, μάθαμε περισσότερα για αυτό το έθιμο, διασκεδάσαμε και παράλληλα εξασκηθήκαμε σε σημαντικές δεξιότητες.

Ξεκινήσαμε τη μέρα μας ανακαλύπτοντας την ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου. Συζητήσαμε για το πώς ξεκίνησε αυτή η γιορτή και πώς γιορτάζεται σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Μιλήσαμε για το πώς οι άνθρωποι εκφράζουν την αγάπη τους μέσα από δώρα, κάρτες και όμορφες πράξεις.

Έπειτα, περάσαμε σε μια δημιουργική δραστηριότητα! Διαβάσαμε βιβλία που μιλούν για την αγάπη και τη φιλία και εμπνευσμένοι από τις ιστορίες, ζωγραφίσαμε όλοι μαζί σκηνές αγάπης πάνω σε ένα μεγάλο χαρτί του μέτρου. Ήταν μια ευχάριστη συνεργατική εμπειρία, όπου ο καθένας έβαλε τη δική του πινελιά!

Ακόμη, η ημέρα είχε και γεύση… αγάπης! Φτιάξαμε λαχταριστά μάφινς σε σχήμα καρδιάς. Μετρώντας τα υλικά, εξασκηθήκαμε στα μαθηματικά, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάσαμε μαγειρεύοντας. Επιπλέον, χρησιμοποιήσαμε τον υπολογιστή για να γράψουμε τη συνταγή και την εκτυπώσαμε, μαθαίνοντας έτσι τη σωστή χρήση της τεχνολογίας στην πράξη.

 

 

Ήταν μια μέρα γεμάτη δημιουργία, μάθηση και όμορφα συναισθήματα!