ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

kalanda1 kalanda2

 

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι απο τους μαθητες της Α τάξης. Συνεργασία της Δασκάλας τις τάξης με τις εκπαιδευτικούς Μουσικής και Θεατρικής Αγωγής. 

Οι μαθητές της Α τάξης  με τον αυθορμητισμό και την ιδιαίτερη παιδική τους ευαισθησία αφηγούνται τον “Ξυλαράκη”, ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι των Julia Donaldson και Axel Scheffler.
Για να το παρακολουθήσετε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar με κατασκευές από τους μαθητές όλων των τάξεων

Χριστουγεννιάτικο Bazaar

 

Δραστηριότητες και παιχνίδια στο χώρο του σχολείου 22/12/2023

 

c4st4st3 1st2school1

C1 C2 c3 c4 1 c5 1

a b c d e f g h i j k l m

 

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου η Σχολική μας Βιβλιοθήκη ξεκίνησε με εθελοντική εργασία  των εκπαιδευτικών μία σειρά δράσεων με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών με τη Βιβλιοθήκη και τον τρόπο λειτουργίας της, την επαφή τους με τα βιβλία της και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Οι μικροί μας μαθητές πέρασαν όμορφες στιγμές στο χώρο της βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν, έπαιξαν δανείστηκαν βιβλία και ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε όλες τις δράσεις

Επίσκεψη στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων “Η Χαρά”

Οι μαθητές  της Στ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης, είχαν την τιμή και τη χαρά να επισκεφτούν το Κέντρο Ειδικών Ατόμων “Η Χαρά”. Η επίσκεψη αυτή έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα που υπογραμμίζει τη σημασία της αλληλεγγύης και της ανοχής.
Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα υπέροχα άτομα που διαμορφώνουν το κέντρο και να μάθουν περισσότερα για τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητες των φίλων μας με αναπηρία. Με προσοχή, σεβασμό και αγάπη, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν τρόφιμα, να ανταλλάξουν χαμόγελα, ιστορίες, και να μοιραστούν στιγμές χαράς.

 

viber image 2023 12 22 12 52 48 776 viber image 2023 12 22 12 52 48 717 viber image 2023 12 22 12 52 48 659 1 1

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Την Πέμπτη 14/12/2023 επισκέφτηκε το Σχολείο μας η κ. Κατερίνα Λυμπεροπούλου, δημοσιογράφος και μέλος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΕΣΗΕΑ με θέμα «ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ: ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ-ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ». Η κ. Λυμπεροπούλου ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες για τα θέματα της ενδοσχολικής
βίας και του εκφοβισμού και  συζήτησε μαζί τους.

 

 

1 2 3

 

Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία.

Τη Δευτέρα 11/12, στη διάρκεια του β’ διδακτικού δίωρου, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία( ΟΗΕ 1992) ο καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α (Σχολή Φυσικής Αγωγής κ Αθλητισμού) κ.Εμμανουηλ Σκορδίλης και ομάδα φοιτητών της ειδικότητας “Προσαρμοσμένη Κινητική Αγωγή” ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν τους μαθητές για θέματα αναπηρίας και διαφορετικότητας. Στη συνέχεια οι μαθητές πήραν μέρος και σε βιωματικές ασκήσεις -παιχνίδια στο γήπεδο του σχολείου.