2ο ΚΕΣΥ Ανατ. Αττικής – Επιστολή Ενημέρωσης Γονέων



Λήψη αρχείου

ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ B΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Αγαπητοί μου γονείς,

σας ενημερώνω ότι, μετά από εγκύκλιο που μας απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι “έλεγχοι προόδου” των μαθητών των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ για το β΄ τρίμηνο θα σας παραδοθούν με την έναρξη λειτουργίας των σχολείων.

Η Διευθύντρια,

Ειρήνη Πολυδώρου

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Αγαπητοί μου μαθητές,

Διπλή εορτή, διπλός Ευαγγελισμός!

Σαν σήμερα ο Αρχάγγελος Γαβριήλ έφερε στην Παρθένο Μαρία την ευχάριστη είδηση ότι επρόκειτο να συλλάβει «εκ πνεύματος Αγίου» και να γεννήσει τον «Υιόν του Θεού», τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό, και σε όλη την ανθρωπότητα το μήνυμα της απολύτρωσης του ανθρώπου από το σκοτάδι της αμαρτίας.

Σαν σήμερα, πριν από 199 χρόνια, ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης, ο Νικηταράς κι ο Αθανάσιος Διάκος, ο Ανδρούτσος κι ο Μπότσαρης, η Μπουμπουλίνα και η Μαντώ Μαυρογένους, ο Κανάρης κι ο Μιαούλης, οι ήρωές μας δηλαδή, επώνυμοι και ανώνυμοι, πολέμησαν γενναία, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, για να ελευθερώσουν το Γένος και να του δώσουν μια νέα μοίρα. Οι Έλληνες αυτοί πολέμησαν μία ολόκληρη αυτοκρατορία Τούρκων με μια αίσθηση απόλυτου πεπρωμένου. Αυτό ακριβώς σήμαινε η φράση του αρχιστράτηγου της εθνεγερσίας, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, πως «ο Θεός υπέγραψε την ελευθερία της Ελλάδας και δεν μπορεί να πάρει την υπογραφή του πίσω».

Ας φέρουμε σήμερα στη σκέψη μας τη μεγάλη αυτή νίκη και όσα χρωστάμε στους προγόνους μας για ό,τι έκαναν για να ζούμε εμείς ελεύθεροι.

Η 25η Μαρτίου δεν πρόκειται ποτέ να χάσει τη λάμψη και το νόημά της, γιατί τότε έγινε το θαύμα ζωτικότητας, αποφασιστικότητας και πίστεως στις αιώνιες αξίες, στη θρησκευτική και την εθνική ιδέα που είναι φως, ζωή και δύναμη!

 

Η Διευθύντρια,

Ειρήνη Πολυδώρου

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Αγαπητοί γονείς,

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας σχετικά με τους λογαριασμούς των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, δείτε εδώ  το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας.

 

 

Ανακοίνωση για τα μαθήματα εξ αποστάσεως

Αγαπητοί μου γονείς,

Εύχομαι να είστε όλοι καλά!

Για να πραγματοποιήσουμε μαθήματα εξ αποστάσεως με έναν συστηματικό τρόπο, παρακαλώ να συνδεθείτε στη σελίδα https://register.sch.gr/students/  το συντομότερο δυνατόν, και να κάνετε εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Κάθε μαθητής/τρια με τον λογαριασμό που θα δημιουργήσετε, θα έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί σε ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι σημαντικό να σημειώσετε και να μη χάσετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό-password.

Παρακαλώ, να λάβετε υπόψη σας ότι πιθανόν να υπάρχει δυσκολία να «μπείτε» στην παραπάνω ιστοσελίδα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από τους μαθητές όλης της χώρας. Σε μια τέτοια περίπτωση, σας προτείνω να προσπαθήσετε ξανά νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

Ο Αριθμός Μητρώου που θα σας ζητηθεί, για τους μαθητές/τριες των τάξεων Γ΄, Δ΄, Ε΄, και Στ΄, υπάρχει στον έλεγχο προόδου που σας δόθηκε τον Δεκέμβριο.

Για τους/τις μαθητές/τριες των τάξεων Α΄ και Β΄, οι οποίοι δεν παίρνουν έλεγχο προόδου, θα σας αποσταλεί ο Αριθμός Μητρώου στο προσωπικό σας email το οποίο και παρακαλώ να παρακολουθείτε καθημερινά, διότι αυτός θα είναι πλέον ο τρόπος επικοινωνίας μας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια, είμαι στη διάθεσή σας (email σχολείου: mail@6dim-pallin.att.sch.gr).

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να συναντηθούμε σύντομα στο σχολείο μας!

Η Διευθύντρια του Σχολείου,

Ειρήνη Πολυδώρου