Eυρωπαϊκή ημέρα γλωσσών…(συνέχεια)
Οι γλώσσες… με χρώμα, καρδιά και σκέψη!
Τα παιδιά μάς ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο των γλωσσών μέσα από δημιουργικές αφίσες γεμάτες φαντασία και μηνύματα!
Με βασικό θέμα τη σημασία της πολυγλωσσίας, αποτύπωσαν φράσεις όπως:
«Οι γλώσσες ανοίγουν το μυαλό και την καρδιά»
«Με τις γλώσσες χτίζουμε γέφυρες, όχι τείχη»
«Μαθαίνοντας μια γλώσσα, ανακαλύπτεις έναν νέο κόσμο»
(Οι φράσεις παρουσιάστηκαν στα Γαλλικά και στα Ελληνικά, ενισχύοντας τη δύναμη της γλωσσικής έκφρασης.)
Τα παιδιά επίσης διάλεξαν λέξεις που συνδέονται με την καρδιά και τα συναισθήματα, όπως:
Αγάπη, Κατανόηση, Φιλιά, Σεβασμός …αλλά και λέξεις που σχετίζονται με το μυαλό και τη σκέψη, όπως:
Σκέψη, Επικοινωνία, Έμπνευση, Δημιουργία
Αυτές οι λέξεις μεταφράστηκαν στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά, δείχνοντας πώς κάθε γλώσσα μπορεί να εκφράσει ιδέες και συναισθήματα με τον δικό της μοναδικό τρόπο!
Μέσα από αυτή τη δράση, τα παιδιά κατανόησαν πως η εκμάθηση γλωσσών δεν είναι μόνο ένα σχολικό μάθημα — είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, μια γέφυρα επικοινωνίας, ένα ταξίδι κατανόησης και φιλίας.
Τη δράση συντόνισαν και επιμελήθηκαν με πολλή αγάπη και έμπνευση οι υπεύθυνες καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών του σχολείου μας, μεταδίδοντας στους μαθητές τη σημασία της πολυγλωσσίας και της ανοιχτής σκέψης.

