ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ

ΑΠΟΣΚΟΠΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ “ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ”.   ΤΡΙΤΗ    22-11 ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Γ ΚΑΙ Δ ΚΑΙ  ΤΡΙΤΗ 28-11-22 ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Ε ΚΑΙ ΣΤ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ “ΔΙΑΤΡΟΦΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ”

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ «ΔΙΑΤΡΟΦΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» ,  ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ  (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ) ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, 2 ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΤΑΞΗ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS   ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ Κ. ΑΘΗΝΑ ΛΙΝΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ.  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ “ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ”

 

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΩΣ ΤΙΣ 11. 30 ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Α,Β,Γ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-11 ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΌ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΕΥΚΟΘΕΑ ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΛΓΚΑΚΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

“ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ”

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΤΟΥΣ.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ  ΕΙΝΑΙ:
ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΙ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ Ή ΠΥΡΚΑΓΙΑ
ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ
ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ Η ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ…….
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΝΑΣ ΧΑΟΤΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ Κ.Α

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ….

ΓΙΑΤΙ , ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΓΝΩΣΤΟ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΣ!!

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

GREEN CITY, εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης 4-11-22

Το  εκπ/κό πρόγραμμα , σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής αφορά διαδραστικές ερωτοαπαντήσεις στα παιδιά, για την ανακύκλωση και τη σημαντικότητα της.  Η παρουσίαση διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά και πραγματοποιείται σε 3-4  group  . Κατά τη διάρκεια της δράσης ένα ειδικό όχημα   βρίσκεται στον προαύλιο χώρο  έτσι ώστε οι μικροί πολίτες να βλέπουν ζωντανά όλες τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίες όσων περιγράφονται στην παρουσίαση. Οι διαστάσεις του σε πλήρη έκταση είναι περί τα 8 μέτρα και πλάτος 2,20.

 

Σε κάθε δράση γίνεται ενημέρωση /ευαισθητοποίηση από το εξειδικευμένο πλήρωμα μας για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα)

 

Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, πιστώνονται σε ένα λογαριασμό του Σχολείου και μπορούν να τους εξαργυρώσουν σε δωροεπιταγές, είτε μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ή μέσω της  Διευθύντριας του Σχολείου.

Επιπρόσθετα, δίδεται έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς.

Καλό θα ήταν τα παιδιά να έχουν συλλέξει ανακυκλώσιμα στις προαναφερθέντες κατηγορίες (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα), καθαρά και σε ξεχωριστές σακούλες για να δουν και στην πράξη την όλη διαδικασία.