ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Αγαπητοί γονείς, εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων Α/θμιας Εκπ/σης θα ήθελα να σας κάνω μία σύντομη ενημέρωση:
1) Το σχολικό κυλικείο δε θα λειτουργεί, επομένως είναι απαραίτητος ο εφοδιασμός των παιδιών από το σπίτι (μπουκάλι με νερό, κάποιο σνακ).
2) Συστήνεται (ισχυρά) να έχουν τα παιδιά κατά την καθημερινή τους προσέλευση δικό τους πακέτο χαρτομάντηλα, αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκια στην τσέπη ώστε να απολυμαίνονται άμεσα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. .
3) Μάσκα – γάντια (προαιρετικά για μέσα στο σχολείο).
4) Θα υπάρχει αντισηπτικό υγρό σε κάθε αίθουσα κρεμοσάπουνο και χειροπετσέτες στις τουαλέτες. Έχουν αντικατασταθεί τα καλαθάκια , ώστε να είναι ποδοκίνητα.
5)Έχει προβλεφθεί ιδιαίτερος χώρος για μαθητή που θα αισθανθεί αδιαθεσία.
6) ) Η πρωινή προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από τις 8.00- 8.15. Δάσκαλοι θα παραλαμβάνουν τα παιδιά στην πόρτα , φροντίζοντας να διατηρούνται οι αποστάσεις. Εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται επίσης στις σκάλες για να ελέγχουν την ασφαλή ανάβαση των μαθητών. Στις αίθουσες θα τους περιμένουν οι εκπ/κοί , όπου αφού τους παρέχουν απολύμανση , θα φροντίζουν για την ομαλή τακτοποίησή τους .Δε θα γίνεται πρωινή συγκέντρωση- προσευχή στο προαύλιο, θα γίνεται στην τάξη. Το μάθημα θα ξεκινά στις 8:15 απλώς αλλάζουν οι ώρες διαλειμμάτων .
7) )Προβλέπονται διαφορετικά διαλείμματα, έτσι ώστε να μην είναι πολλοί μαθητές στο προαύλιο την ώρα του διαλείμματος. Χαρακτηριστικά 9.30- 9.45 οι Α,Γ,Ε και 9.45-10.00 οι Β,Δ,ΣΤ τάξεις.11.15 -11.30 η Α ομάδα 11.30-1145 η Β ομάδα. 12.20-12.30 η Α ομάδα 12.30-12΄40 η Β ομάδα . Οι μαθητές θα κατεβαίνουν και θα ανεβαίνουν από διαφορετικές σκάλες με τη συνοδεία των δασκάλων τους ώστε να μην παρατηρείται συνωστισμός.
8) ) Οι τάξεις έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να υπάρχουν οι προβλεπόμενες αποστάσεις από θρανίο σε θρανίο. Οι μαθητές κάθονται ανά ένας σε κάθε θρανίο και σε διαγώνια παράταξη. Η θέση τους είναι μόνιμη.
9) ) Τα παιδιά πρέπει να έχουν τη δική τους γραφική ύλη (μολύβια, γόμες, στυλό, κλπ). Υπενθυμίστε τους ότι δεν πρέπει να δανείζουν ούτε να δανείζονται πράγματα, να μη συνωστίζονται στο προαύλιο ή στις τουαλέτες, να πίνουν με δικό τους μπουκάλι νερό κι όχι απευθείας από τις βρύσες του σχολείου, να τηρούν τις αποστάσεις και να αποφεύγουν τη φυσική επαφή με συμμαθητές τους. Θα υπάρχει δε διαρκής επιστασία για τήρηση των κανόνων
10) Θα υπάρχουν δύο ομάδες μαθητών στη Α τάξη, στο Δ1 και στη ΣΤ τάξη. Η ομάδα Α και ομάδα Β. Η ομάδα Α θα έρχεται σχολείο Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή, η ομάδα Β Τρίτη και Πέμπτη. Τη δεύτερη εβδομάδα η ομάδα Β Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή, η ομάδα Α Τρίτη και Πέμπτη κ.ο.κ ( έχουν ενημερωθεί γονείς και μαθητές τηλεφωνικά).
11) Η είσοδος ενηλίκων απαγορεύεται αυστηρά στον χώρο του σχολείου. Για μεγάλη ανάγκη θα προσέρχεται κάποιος κατόπιν τηλ ραντεβού
12) Το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

13) Οι πρωτες ώρες θα διατεθούν για εκπαίδευση των μαθητών σε κανόνες υγιεινής και προφύλαξης , οπως απαιτούν οι νέες συνθηκες.

Καλή αρχή…                                                                Η Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ: Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ!!

Αγαπητοί γονείς,
Σύντομα η τάξη μας στο σαλόνι σας!
Και αν ρωτήσετε εμάς και όχι τα ΜΜΕ , ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!
Μπορεί κάποιοι να έχουν ανασφάλεια απέναντι στην κάμερα αλλά δεν είναι φόβος μην εκτεθούμε, όπως κάποιοι θέλουν να το παρουσιάζουν. Φροντίζουμε πάντα την ποιότητα του μαθήματός μας. Φροντίζουμε επίσης καθημερινά, εκτός από την διδασκαλία του γνωστικού αντικειμένου, να ασκούμε τον σημαντικό παιδαγωγικό μας ρόλο απέναντι στα παιδιά σας και σε εσάς. Φροντίζουμε πάντα να είμαστε ειλικρινείς απέναντι τους και δεν φοβόμαστε να τους πούμε δεν ξέρω. Φροντίζουμε , χωρίς την μέριμνα της πολιτείας , να επιμορφωνόμαστε ώστε να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες αλλά και στις έκτακτες, όπως αυτής της πανδημίας, που με δικά μας μέσα, γνώσεις και χρόνο προσπαθήσαμε να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας.
ΝΑΙ ΑΛΛΑ……ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ…….Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
Φοβόμαστε ότι η έλλειψη ασφάλειας της κλειστής πόρτας θα κάνει κακό στα παιδιά, στις κοινωνικές σχέσεις των οικογενειών, στην ψυχική ηρεμία των γονιών. Και για να γίνουμε πιο σαφείς: Ξέρετε πόσες παρεξηγήσεις, καυγάδες, διαφωνίες λύθηκαν πίσω από την κλειστή πόρτα διδάσκοντας στα παιδιά υπευθυνότητα, ανοχή, κατανόηση και τελικά κοινωνικοποίηση , προφυλάσσοντας τις οικογένειες από αντιπαραθέσεις και εμπόλεμες συγκρούσεις; Ξέρετε πόσοι φόβοι, ανησυχίες, αδυναμίες προφυλάχτηκαν πίσω από αυτήν την κλειστή πόρτα; Πόσα παιδιά αδύναμα ,ντροπαλά, με μαθησιακές δυσκολίες προστατεύθηκαν, ενθαρρύνθηκαν πίσω απ’ αυτήν την κλειστή πόρτα; Πόσα ιδιαίτερα παιδιά με απόρρητο ιατρικό ιστορικό δεν έγιναν βορά της κοινωνικής αδηφαγίας (κουτσομπολιό το λένε κάποιοι);
Για όλα αυτά και εκατοντάδες άλλα λέμε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ

  • ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ , ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.
  • ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΗ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΒΟΛΑ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ , ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.
  • ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ , Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΥΣΤΗΡΗ , ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΓΕΛΑΜΕ, ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ, ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ, ΛΥΝΟΥΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΗΓΟΡΟΥΜΕ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΟΠΩΣ Π.Χ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΩΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.
  • ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΠΟΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ . ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΣ.
  • ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΣΥ.
  • ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ 26 ΜΑΘΗΤΕΣ , ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ.
  • ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ
  • ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΥΤΕ Η ΠΛΑΤΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΣ ΛΗΨΗ
  • ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
  • ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ Η ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΕΝΑ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΟΡΩΝ.
  • ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ Η ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ , ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

Πολλά χρόνια τώρα η δουλειά μας θεωρείται λειτούργημα και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε! ‘Όλα αυτά λοιπόν δεν είναι μόνο δική μας υπόθεση! Αφορά κατά πρώτο και κυρίαρχο λόγο τα παιδιά και κατ’ επέκταση τους γονείς!
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 6ου Δ.Σ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ