Χρόνια πολλά μαμά!!!

Collage 13 05 2023 23.06.22

Υπάρχει ένα πρόσωπο στη ζωή σου που πάντα θα σε στηρίζει. Που στεναχωριέται περισσότερο από εσένα στις λύπες σου και που χαίρεται διπλά με τις χαρές σου. Της οφείλεις ένα μεγάλο «ευχαριστώ» γι’ αυτό που είσαι σήμερα και ένα τεράστιο «συγγνώμη» για όσες φορές τη στεναχώρησες… Η μαμά σου!

Έφτασε και φέτος η μέρα της… μία μέρα αφιερωμένη σε εκείνη. Η «Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας» γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Ένα φιλί και μία αγκαλιά της «φτάνουν και της περισσεύουν», όπως θα έλεγε κι αυτή!

Οι μαθητές μας μέσα από φύλλα εργασίας, μας γνωρισαν τις μαμάδες τους. Μοιράστηκαν μαζί μας πληροφορίες προσωπικές, για αγαπημένα φαγητά και χρώματα, για αγαπημένες συνήθειες. Εμπνεύστηκαν και της έγραψαν λίμερικ! Φτιάξανε το πορτρέτο της με ποικίλα χρώματα!! Της γράψανε κάρτα και μέσα της κρύψανε ένα μοναδικό μενταγιόν! Φτιάξανε το “κουτάκι της καλύτερης μαμάς”, το οποίο εμπλούτισαν με μικρά και συμβολικά αντικείμενα!! Τραγουδήσανε το τραγούδι της Παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου, “Μανούλα. Η πρώτη λέξη που θα πω..”. Παρατήρησαν και εμπνεύστηκαν από τον πίνακα ζωγραφικής του Ιακωβίδη “Αντιστροφή των ρόλων” και έφτιαξαν τον δικό τους πίνακα.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Μανούλες λοιπόν!

Collage 13 05 2023 21.42.29