200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Αγαπημένα μας παιδιά και αγαπητοί μας γονείς,

Χρόνια πολλά!

Κάθε χρόνο λέμε στους μαθητές μας ότι η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή.

Γιορτάζει η εκκλησία μας, γιορτάζει και η πατρίδα μας. Η εκκλησία μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο μήνυμα, την καλή αγγελία που έφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία μας ότι θα φέρει στον κόσμο τον υιό του Θεού θα γίνει δηλαδή η μητέρα του Χριστού μας.

Η πατρίδα μας γιορτάζει γιατί στις 25 Μαρτίου ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση ενάντια στη σκλαβιά των τούρκων, σκλαβιά που κράτησε πάνω από 400 χρόνια. Ειδικά φέτος, με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης, δύο πράγματα θέλω να πω:

Το νόημα του 1821 είναι ένας κοινός σκοπός: Η ελευθερία! Ο αγώνας για τη λευτεριά, απέναντι σε μια πανίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορία, σ’ έναν δηλαδή μεγάλο και δυνατό εχθρό, που μας είχε υποτάξει για περισσότερο από 400 χρόνια.

Και οι Έλληνες, περισσότερο ως αυθόρμητοι αγωνιστές παρά ως οργανωμένοι επαναστάτες, κατόρθωσαν να ελευθερωθούν. Στάθηκαν όρθιοι, αγωνίστηκαν με αντίξοες συνθήκες, έδωσαν τα παιδιά τους στις μάχες, τις περιουσίες τους, τη ζωή τους όλη, με μαρτυρικό πολλές φορές θάνατο.

Χάρη σ’ αυτούς, κυματίζει σήμερα ψηλά η γαλανόλευκη σημαία μας, και σ’ αυτήν οφείλουμε να συνεχίσουμε να περπατάμε στο δρόμο της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ανηφορικός δρόμος, που αξίζει να τον περπατήσουμε, ΜΑΖΙ!

Δυστυχώς η συγκυρία να γιορτάσουμε την επέτειο αυτή μέσα στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση, περιορίζει τη φυσική μας παρουσία σε εορτασμούς και πανηγυρισμούς. Αξιοποιώντας όμως την τεχνολογία, θα τονίσουμε και θα θυμηθούμε και θα διασπείρουμε παντού ότι οι Έλληνες έκαναν το αδύνατο, δυνατό, το ακατόρθωτο, πράξη!

Χρειάζεται να θυμόμαστε ΟΛΟΙ, για να έχουμε μέλλον!

Χρειάζεται να μάθουμε ΟΛΟΙ, ότι η ζωή μας καταξιώνεται όταν υπηρετεί ιδανικά!

Χρόνια πολλά!

Ζήτω η Ελλάδα!

Παράταση εγγραφών στα Νηπιαγωγεία

Αγαπητοί γονείς, καλημέρα σας.

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, για το σχολικό έτος 2021-22, παρατείνονται  μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια, και αναφέρεται σε προηγούμενο έγγραφό μας.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Η αν/τρια Δ/ντρια

Βικτωρία Κωνσταντοπούλου

Η Επανάσταση του 1821

Καλησπέρα σας,

Το θέμα αυτή τη βδομάδα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Στον παρακάτω pdf μπορείτε να βρείτε σχετικό υλικό :

25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Ευχόμαστε να είστε όλοι καλά,

69ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Η κυρά Σαρακοστή

Καλημέρα σας και καλή Σαρακοστή,

Ένα όμορφο παλιό έθιμο για το ξεκίνημα της Σαρακοστής είναι και η δημιουργία της κυρά Σαρακοστής. Η κυρά Σαρακοστή αποτελούσε ένα είδος ημερολογίου το οποίο βοηθούσε τους παλιούς να μετρούν τις βδομάδες από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Έχει 7 ποδαράκια και κάθε Σάββατο κόβουμε ένα ποδαράκι μέχρι να φτάσουμε το Μεγάλο Σάββατο. Έχει την μορφή μιας νέας γυναίκας  χωρίς στόμα, με χέρια σταυρωμένα, στο μαντήλι της έχει έναν σταυρό και στην ποδιά και την φούστα της σαρακοστιανά φαγητά και χαρταετό. Για να την δημιουργήσετε θα χρειαστείτε αλατοζύμη (δύο κούπες αλεύρι, μια αλάτι και μια νερό). Θα την ψήσετε στους 160 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

Καλή σας διασκέδαση,

69ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

Εγγραφές σχολικού έτους 2021-2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ1

Όρια 69ου Νηπιαγωγείου 

Οι εγγραφές εξακολουθούν να γίνονται κανονικά, και στην περίοδο αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

 

Aναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Αγαπητοί γονείς, καλημέρα σας

Όπως ήδη έχετε πληροφορηθεί από τα μέσα ενημέρωσης, από σήμερα 4/3/21 και μέχρι τις 16/3/21, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Θεσσαλονίκη, θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, λόγω του ότι η πόλη μας εντάχτηκε στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Οι νηπιαγωγοί σας έχουν ήδη ενημερώσει.

Ευχόμαστε να γυρίσουμε και πάλι στις τάξεις μας, υγιείς.

Η διεύθυνση του 69ου Νηπιαγωγείου