ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Σήμερα 2- 6-2023 μία ξεχωριστή δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού μας συγκροτήματος στα πλαίσια της μετάβασης των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο  τμήματα της πρώτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου μαζί με τις δασκάλες τους, μας υποδέχτηκαν για να μας παρουσιάσουν τα βιβλία τους και τα προγράμματά τους. Στη συνέχεια τα νήπια ξεναγήθηκαν στον χώρο  του Δημοτικού και οι μαθητές της πρώτης τάξης  χάρισαν δωράκια  στους δικούς μας μαθητές. Από την πλευρά μας τους ευχαριστήσαμε  με τις ομαδικές εργασίες που είχαμε δημιουργήσει με πολύ μεγάλη χαρά για αυτήν την συνάντηση.

Ευχαριστούμε  την κυρία Τάση Αμπατζίδου,  την κα Ράνια Πατσατζάκη και τον δ/ντη  του 4ου Δημ.Σχολείου κο Κώστα Παπαδόπουλο για την υλοποίηση αυτής της ενδιαφέρουσας δράσης!

εικόνα Viber 2023 06 02 14 21 29 779εικόνα Viber 2023 06 02 14 21 29 974

ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΡΙΤΟ ΤΜΗΜΑ

Το τέταρτο και τελευταίο εργαστήριο δεξιοτήτων για την σχολική χρονιά 2022-2023 έχει τίτλο <<Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ>> και ανήκει στην ενότητα<<ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ και  ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ>>.Σκοπός του εργαστηρίου είναι να αναπτυχθούν δεξιότητες προβληματισμού σχετικά με το φυσικό φαινόμενο του υδρολογικού κύκλου.Συγκεκριμένα μέσα από εκπαιδευτικά βίντεο και βιβλία όπως το <<ΣΥΝΝΕΦΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ>>,

1685368019530 1

τα παιδιά γνώρισαν το ταξίδι του νερού και έμαθαν καινούριες έννοιες,όπως εξάτμιση,συμπύκνωση κλπ.

1685368120931

Σε αυτό το ταξίδι μας μετέφερε μελωδικά το τραγούδι <<ΟΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΥΚΛΟ>> αλλά και το ποίημα του Ζ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ <<ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΑΜΑΚΙ>>,το οποίο επεξεργαστήκαμε και δραματοποιήσαμε.

1685368090898

 Ήμασταν έτοιμοι πλέον να αποτυπώσουμε με την σωστή σειρά σε ομαδική εργασία όσα μάθαμε .

1685368067359

Για να γίνουν κατανοητές οι τρεις μορφές του νερού,αέρια,υγρή,στερεή,κάναμε τα σχετικά πειράματα,το νερό που βράζει στο μπρίκι,το νερό στο καλοριφέρ,το νερό στην κατάψυξη και καταλήξαμε σε συμπεράσματα.Βέβαια πειραματιστήκαμε και με την διαλυτότητα και διαπιστώσαμε ότι κάποια πράγματα διαλύονται στο νερό όπως το αλάτι και κάποια άλλα όχι.

Κάναμε κατασκευές,

175d099b0faae334ba6d125ab69173c3

παίξαμε παιχνίδια

1685368050920

 και τελειώσαμε τονίζοντας πόσο πολύτιμο είναι το νερό για τους ανθρώπους. 

 

 

EYXAΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά τους,

τις οικογένειες των κ. Μπουλούκη Γεωργίου (προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης) και κ. Κυριακοπούλου Χρήστου – κ. Μίγδη Μάρως (γραμματέως του συλλόγου), που με αφορμή την γιορτή της μητέρας, αλλά και για να μας ευχαριστήσουν για την υποστήριξή μας στο bazzaar του 4ου Δημοτικού σχολείου για την αγορά απινιδωτή, προσέφεραν σε όλες τις μανούλες του Νηπιαγωγείου μας γλαστράκια με λουλούδια.

Επίσης, δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα συνεργάτες και βοηθοί σε όλες τις δράσεις τους.

Γιατί όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΎΜΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!

ΤΜΗΜΑΤΑ1 και 2: 3ος θεματικος κύκλος εργαστηρίων δραστηριοτήτων – ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – «Ομάδα δράσης μαθητών για την προστασία όλων των ζώων, δεσποζόμενων και αδέσποτων»

ΤΜΗΜΑΤΑ 1 και 2

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

3ος θεματικος κύκλος: « ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

Ομάδα δράσης μαθητών για την προστασία όλων των ζώων, δεσποζόμενων και αδέσποτων

ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ 3ο ΤΜΗΜΑ

Το πρόγραμμα του τρίτου εργαστηρίου δεξιοτήτων έχει τίτλο «Ομάδα Δράσης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς» και σκοπό να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές γύρω από το θέμα της κακοποίησης και της εγκατάλειψης,ώστε  να ενισχυθούν οι μηχανισμοί πρόληψης. Στόχοι του προγράμματος είναι τα παιδιά αρχικά να συνειδητοποιήσουν τις έννοιες του δεσποζόμενου και αδέσποτου ζώου, να αναπτύξουν την ενσυναίσθηση και την αγάπη προς τα ζώα συντροφιάς, κατανοώντας ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις των ανθρώπων απέναντί τους. Τέλος, να καλλιεργήσουν δεξιότητες για την πρόληψη της εγκατάλειψης ζώων και για την προστασία των αδέσποτων της περιοχής.

Πατημασιές κουταβιών μας οδήγησαν στο παραμύθι<<ΞΟΥΤ>>,μέσα από το οποίο γνωρίσαμε την ζωή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

πατημασιές

Ξουτ

Προτείναμε λύσεις για το πρόβλημα των αδέσποτων και γίναμε οι ίδιοι αδεσποτάκια με head bands.

γινόμαστε αδεσποτάκια με head bands

Γράψαμε σε κόκαλα τα αιτήματα των ζώων,

αιτήματα των αδέσποτων ζώων σε κόκκαλα

συζητήσαμε με κτηνίατρο που ήρθε στο σχολείο μας το θέμα,

συνάντηση με κτηνίατρο

μαζέψαμε ζωωτροφές για να τις χαρίσουμε σε φιλοζωική οργάνωση,

συλλογή ζωωτροφών

μετατρέψαμε το μαγαζάκι μας σε κτηνιατρείο,

κτηνιατρείο

γνωρίσαμε τα νομοθετημένα δικαιώματα των ζώων, τα οποία αναρτήσαμε σε πίνακα αναφοράς.

πίνακας αναφοράς για τα δικαιώματα των ζώων

Κάναμε και πολλά πολλά άλλα ώστε να γίνουμε υπεύθυνοι κηδεμόνες ζώων αλλά και μια μεγάλη ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ.

 

Επίσκεψη κτηνιάτρου στο σχολείο

Στα πλαίσια του 3ου εργαστηρίου δεξιοτήτων «Ομάδα δράσης μαθητών για την προστασία των ζώων, κυρίως των δεσποζόμενων και των αδέσποτων» και  του σχεδίου δράσης «Γονείς και εκπαιδευτικοί μαζί για ένα χαρούμενο παιδί”   με χαρά υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας την κτηνίατρο Ευδοκία Στράντζια μητέρα παιδιού του 1ου τμήματος.

Την ευχαριστούμε θερμά που προθυμοποιήθηκε να μας μιλήσει για τα ζώα, τις ανάγκες τους και τη συμπεριφορά μας προς αυτά!

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των παιδιών ήταν εντυπωσιακή. Παρακολούθησαν και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή.

 

 

520230316 084539 1

 

120230316 092558

Επίσης, με μεγάλο ενθουσιασμό έφτιαξαν το ευχαριστήριο δώρο για την κα Ευδοκία!

IMG 5ce4f51f13f84e85f3218bf79a34f1a4 V 1

 

 

 

KOYKΛΟΘΕΑΤΡΟ

Χθες τα  παιδιά μας  παρακολούθησαν στο σχολείο μας, με μεγάλη χαρά, προσοχή και συμμετοχή, την παράσταση κουκλοθεάτρου  με θέμα “Ο ξυλοκόπος και το δάσος” από την ομάδα της κας Μπίτιου. Το μήνυμα αυτού του έργου είναι ο σεβασμός της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο.

foto 1 koykl

foto 2 kloykl

foto3 koykl