Σήμερα, 30 Ιανουαρίου, ημέρα αφιερωμένη στους Τρεις Ιεράρχες, σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις και δράσεις σχετικές με τη σημασία της γιορτής 🕊️.
Οι μαθητές/τριες γνώρισαν τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, τριών μεγάλων μορφών της Ορθοδοξίας και προστάτων της παιδείας και των γραμμάτων 📖. Μέσα από συζήτηση και παιδαγωγικές δραστηριότητες, αναδείχθηκαν αξίες όπως η αγάπη για τη γνώση, η προσφορά και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο 🤍.
Ιδιαίτερα οι μαθητές/τριες του Β’2, της Δ’ και της Στ’ συμμετείχαν σε μια δημιουργική δραστηριότητα, κατασκευάζοντας ένα μικρό βιβλιαράκι οριγκάμι ✂️📄 αφιερωμένο στους Τρεις Ιεράρχες. Το βιβλιαράκι περιλάμβανε εικόνες και βασικές πληροφορίες, τις οποίες τα παιδιά διάβασαν και χρωμάτισαν με ενθουσιασμό 🎨.

Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε μια όμορφη ευκαιρία για μάθηση και δημιουργία, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι η παιδεία δεν είναι μόνο γνώση, αλλά και καλλιέργεια αξιών 🌱.
Με οδηγό το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών, συνεχίζουμε το ταξίδι της γνώσης με αξίες, σεβασμό και αγάπη...! ✨📘
Χρόνια πολλά σε όλα τα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς!!!
Καλή δύναμη και καλή φώτιση!!!


