Από τις 16 έως τις 24 Οκτωβρίου, οι μαθητές των Τομέων “Εφαρμοσμένων Τεχνών” και “Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος” του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αχαρνών, εκπροσωπώντας το 5ο ΕΚ Ανατολικής Αττικής, συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2024) δημιουργώντας την ψηφιακή Έκθεση Τέχνης “Reimagining Food Scraps”. Αξιοποιώντας υπολείμματα τροφίμων, όπως κατακάθι καφέ εσπρέσο, τσόφλια αυγών και ξηρών καρπών, καθώς και ξεχασμένα όσπρια και δημητριακά από το Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων και τα σπίτια τους, κατασκεύασαν πρωτότυπα ενδύματα για κούκλες και ένα σκηνικό για τη φωτογράφισή τους. Μέσα από τη δράση αυτή, ανέδειξαν τη σημασία της δημιουργικότητας και της βιωσιμότητας, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων.