Ομαλή μετάβαση στο Δημοτικό σχολείο

Η ομαλή μετάβαση είναι μια δυναμική διαδικασία, η οποία αρχίζει από το νηπιαγωγείο και ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια του πρώτου ή του δεύτερου σχολικού έτους, όταν το κάθε παιδί ανάλογα με τον προσωπικό του ρυθμό ανάπτυξης και τις λοιπές προϋποθέσεις του, ενστερνισθεί τη νέα ταυτότητα και τον συνεπαγόμενο από αυτή ρόλο του μαθητή ή της μαθήτριας.

Σκοπός της δραστηριότητας ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο είναι η σύνδεση των δυο σχολείων μέσα από τη συνέχεια και η σταθερότητα των παιδαγωγικών σκοπών αρχών και μεθόδων. Για το σκοπό αυτό υλοποιήσαμε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 κοινή δραστηριότητα-παιχνίδι σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς της Α τάξης του συστεγαζόμενου 5ου Δημοτικού σχολείου.

Αρχικά γνωρίσαμε τους χώρους του Δημοτικού σχολείου, οι μαθητές της Α τάξης μας μίλησαν με ενθουσιασμό για τα βιβλία,τετράδια και τις δραστηριότητες που κάνουν με τους πολλούς δασκάλους και δασκάλες τους κι εμείς τους τραγουδήσαμε αγαπημένα καλοκαιρινά τραγούδια. Στη συνέχεια στο προαύλιο παίξαμε παιχνίδια προανάγνωσης και τέλος ανταλλάξαμε δωράκια.

.image 50406913

 

ttuyu

uykykkk

Σχετικά με 5ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης

Όλα για το παιδί!


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.