“My Carnival, Your Carnival” – Ένα διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Απόκριες 2022

 

https://www.twinkl.gr/blog/my-carnival-your-carnival-diethnes-ekpaideftiko-programma-gia-tis-apokries2022

Το  σχολείο μας, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό των αγγλικών, συμμετέχει στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα «My Carnival, Your Carnival»

Ένα πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτιστικών εμπειριών σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και σχολεία στη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο!

Το project αυτό δίνει την ευκαιρία σε τάξεις σχολείων από διαφορετικά κράτη να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους. Παράλληλα τα παιδιά θα μάθουν περισσότερα για το πώς γιορτάζονται οι Απόκριες σε άλλα σημεία του πλανήτη.

Οι μαθητές μας θα συνεργαστούν για την δημιουργία μιας ομαδικής αφίσας με θέμα τις Απόκριες, ώστε να επικοινωνήσουν στα συμμετέχοντα σχολεία τον τρόπο με τον οποίο εορτάζονται οι Απόκριες στη χώρα μας.

Η Τwinkl (εκδοτικός οίκος και φορέας υλοποίησης της δράσης) θα παρουσιάσει τις εργασίες των παιδιών στο εκπαιδευτικό της Blog και στα social media. Στόχος μέσα από αυτή τη διαδικασία είναι οι δημιουργίες των παιδιών να δημοσιευτούν σε πολλαπλές πλατφόρμες ώστε με αυτό τον τρόπο να ταξιδέψουν οι ιστορίες και οι εικόνες αυτές για το Καρναβάλι όσο περισσότερο γίνεται.

Επίσης, με την ολοκλήρωση του project στα παιδιά θα δοθούν πιστοποιητικά για τη συμμετοχή τους. Όλες οι ιστορίες και οι εικόνες για το Καρναβάλι σε διάφορες χώρες του κόσμου θα συγκεντρωθούν και θα παρουσιαστούν σε μορφή eBook, που θα σταλεί στα σχολεία που συμμετείχαν και θα διατίθεται στην πλατφόρμα της Twinkl!

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την έκδοση δελτίου τύπου το οποίο θα περιλαμβάνει τον απολογισμό της δράσης.

my carnival your carnival map participating countries 1645040073