5° 4/θέσιο Νηπιαγωγείο Κορίνθου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Ιούν 202519

Σήμερα ,Τετάρτη 17/06/25,πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τη σχολική νοσηλεύτρια κυρία Χερουβείμ Αντωνία στο εκπαιδευτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου μας. Η παρουσίαση έγινε με χρήση διαδραστικού πίνακα και διαφόρων  φαρμακευτικών ειδών που περιέχει το φαρμακείο μας. Ο εξοπλισμός του έγινε από την κυρία Αντωνία που όλη τη χρονιά στάθηκε πολύτιμος αρωγός στο έργο μας.

Σε ευχαριστούμε πολύ κυρία Αντωνία για την πολύ όμορφη και χρήσιμη διάλεξη σου καθώς και για τη βοήθειά σου ολόκληρο το χρόνο.

GridArt 20250619 010035671

από κάτω από: Επιμορφώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σαν σήμερα

17/12/1913: Υπογράφεται από τις Μεγάλες Δυνάμεις το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας που καθορίζει τα σύνορα της Βορείου Ηπείρου.
Σύμφωνα με αυτό, παραχωρούνταν στην Αλβανία η Χειμάρρα, οι ʼγιοι Σαράντα, το Δέλβινο, το Τεπελένι, το Αργυρόκαστρο, η Κορυτσά και άλλες ελληνικές πόλεις.

Ταυτότητα σχολείου.

Το 5ο  4/θ Νηπιαγωγείο Κορίνθου (Πολυδύναμο) βρίσκεται στην περιοχή Αγίας Άννης Κορίνθου. Προέκυψε από τη συγχώνευση τεσσάρων νηπιαγωγείων της πόλης της Κορίνθου (2ο, 5ο, 8ο και 16ο) με Κοινή  Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 4665Β/9-8-2024.

Το 5ο 4/θ νηπιαγωγείο στεγάζεται σε ένα νεόκτιστο συγκρότημα με αρχή λειτουργίας του τον Ιανουάριο του 2021 οπότε πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια του. Στο νέο νηπιαγωγείο υπάρχει τμήμα ένταξης ενώ διοικητικά ανήκουν σε αυτό και οι τάξεις ΔΥΕΠ που όμως στεγάζονται στη Δομή συγκέντρωσης προσφύγων. Είναι οργανικά τετραθέσιο αλλά λειτουργικά πενταθέσιο, με πέντε πρωινά υποχρεωτικού ωραρίου τμήματα και δύο ολοήμερα.

Οι κτιριακές του εγκαταστάσεις είναι άριστες. Υπάρχουν πέντε αίθουσες διδασκαλίας, τέσσερις τουαλέτες νηπίων, κοινόχρηση αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα/τραπεζαρία, τουαλέτες για το προσωπικό, τουαλέτα για ΑΜΕΑ και γραφείο Διευθυντή και εκπαιδευτικών. Επίσης διαθέτει άνετους εξωτερικούς χώρους, αυλή επιστρωμένη με χλoοτάπητα, ξύλινο κιόσκι, παγκάκια και κάποια παιγνίδια εξωτερικού χώρου. Περιμετρικά έχουν φυτευτεί δέντρα για σκίαση. Υπάρχουν προβολείς που ανάβουν τη νύχτα για την ασφάλεια του κτιρίου ενώ το κτίριο διαθέτει ακόμη κάμερες, συναγερμό και πυρασφάλεια. Από τη σχολική χρονιά 2024-2025 οι αίθουσες θα θερμαίνονται με φυσικό αέριο ενώ σε δύο από τις πέντε, έχουν τοποθετηθεί και air-conditions.

Όραμα Σχολείου.

Οραματιζόμαστε ένα σχολείο φιλικό προς το περιβάλλον, όπου οι εμπλεκόμενοι σε αυτό (εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες) θα δείχνουν σεβασμό στον άνθρωπο, την φύση και τα ζώα, θα αναπτύσσουν δράσεις και  δραστηριότητες με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη. Ένα σχολείο, όπου θα επικρατεί πνεύμα συνεργασίας, ελευθερίας έκφρασης και αποδοχής στην διαφορετικότητα. Ένα σχολείο προσανατολισμένο σε δημοκρατικές διαδικασίες επιλογής, όπου μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί θα συν δημιουργούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργούν, θα εργάζονται και θα δημιουργούν. Ένα σχολείο, όπου οι Ψηφιακές Τεχνολογίες θα αποτελούν εργαλείο στην μαθησιακή διαδικασία καθώς όλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτές. Ένα σχολείο που θα υποστηρίζει και θα ενισχύει την καινοτομία, θα δίνει χώρο και ελευθερία στον κάθε εκπαιδευτικό να επιλέξει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει προγράμματα που θα άπτονται των ενδιαφερόντων του, υποστηρίζοντας την επαγγελματική ανάπτυξη αυτών. Ένα σχολείο ανοιχτό στην οικογένεια και την τοπική κοινωνία και τους φορείς αυτής, ενισχύοντας την συνεργασία, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την προσφορά. Ένα σχολείο που θα καλλιεργεί δεξιότητες και θα αναπτύσσει στάσεις και συμπεριφορές προετοιμάζοντας σήμερα τους πολίτες του αύριο.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων