Σήμερα τα νήπια σε συνεργασία και με τους μαθητές ΔΥΕΠ απόλαυσαν μουσική αφήγηση παραμυθιού με τίτλο το ΜΠΛΕ ΚΟΧΥΛΙ.
«Η Τρισεύγενη κάθε φορά που επιθυμούσε κάτι, το ζητούσε από ένα μαργαριτάρι. Έτσι αποκτούσε ότι ήθελε χωρίς κόπο. Όμως τι θα γίνει όταν σιγά σιγά οι επιθυμίες της έπαψαν να είναι όνειρα; Από εκεί αρχίζει το ταξίδι της Τρισεύγενης στο δρόμο της χαράς και της λύπης με τελικό προορισμό τον κόσμο της ελευθερίας.»
Το βιβλίο της γνωστής συγγραφέως Μαριβίτας Γραμματικάκη, ζωντανεύει με αφήγηση από την ίδια και ζωντανή μουσική (βιόλα, ακορντεόν, μπαρόκ φλογέρες, γιουκαλίλι) μαζί με τη μουσικό κυρία Κοτσυφού. Οι ήρωες, μετατρέπονται σε κούκλες και ξεπηδούν από το βιβλίο. Γνωστές κλασσικές μελωδίες δημιουργούν διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια και βοηθούν τα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά.
Μέσα από την παρουσίαση του παραμυθιού και την γνωριμία με την συγγραφέα αναδεικνύεται η σημασία του μέτρου και η αξία της ισορροπίας στη ζωή, ενώ η αναγνώριση και η διαχείριση των συναισθημάτων γίνεται η πυξίδα που θα οδηγήσει τα παιδιά στο ταξίδι της ζωής.
