Σήμερα,  Παρασκευή 24/03/23, πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας ο εορτασμός της επετείου της επανάστασης του 1821.τα παιδιά είπαν τα ποιηματάκια τους από το θεατρικό ¨Το περιστέρι της ειρήνης¨ και τραγουδήσαμε όλοι μαζί τα επετειακά μας τραγούδια. Υστερα παρελάσαμε στο προαύλιο του πολυδύναμου νηπιαγωγείου με τα συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία.

Με αφορμή την έλλειψη συμμετοχής των μαθητών στην σχολική μας γιορτή θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: α) Οι σχολικές γιορτές αποτελούν αναπόσπαστο και σημαντικό μέρος του Αναλυτικού Προγράμματος σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Η διοργάνωση και συμμετοχή των παιδιών σε σχολικές γιορτές αποτελεί θεσμό με παιδαγωγική και πολιτιστική αξία, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα σε όλη την κοινότητα (στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς) να συμμετέχουν σε ένα γεγονός που απελευθερώνει τη δημιουργικότητα και τη χαρά και συμβάλλει στην πνευματική καλλιέργεια και συγκρότηση των μαθητών β) η φοίτηση στο νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική, αποτελεί, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, την δυσκολότερη βαθμίδα εκπαίδευσης και σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα κέντρο φύλαξης παιδιών τις καθημερινές.

Ως εκ τούτου, θέλω να συγχαρώ τους μαθητές που παρερεύθησαν στην σχολική γιορτή μας και τους αξιότιμους γονείς τους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Συγχαρητήρια στους : Aναστασία Μαρία Αυγερινού

Αναστάσιο Γκράβα

Μιχαήλ Μάριο Μελέτη

Σπύρο Γιαννόπουλο

Χρήστο Λανάι