Καλό Καλοκαίρι!!!

0

Συγγραφέας: Σοφές κουκουβάγιες εν δράση | Κατηγορία Γενικά | , στις 27-06-2022

june

 

     Μια υπέροχη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Με μάθηση, γνώσεις, χαρά, παιχνίδι, με αγάπες, αγκαλιές και γλυκές αναμνήσεις! Ευχαριστούμε τους μικρούς μας μαθητές για όλες τις αξέχαστες στιγμές που περάσαμε όλοι μαζί τη φετινή σχολική χρονιά 2021-2022 στο νηπιαγωγείο μας, αλλά και όλους τους γονείς αυτών των υπέροχων παιδιών για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία μας. Η προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου  Ηγουμενίτσας κ. Ευγενία, οι νηπιαγωγοί  κ. Χριστίνα, κ. Κική και κ. Τασούλα και η εκπαιδευτικός των αγγλικών κ. Λίνα ευχόμαστε σε όλους Καλό Καλοκαίρι με υγεία, χαρά, αισιοδοξία και όμορφες καλοκαιρινές στιγμές. Καλή πρόοδο στα παιδιά που θα πάνε Α΄ Δημοτικού και καλή αντάμωση το Σεπτέμβριο με τα παιδιά που θα επιστρέψουν ξανά στο νηπιαγωγείο μας!

4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων: “Θάλα-SoS-α χωρίς πλαστικά”

0

Συγγραφέας: Σοφές κουκουβάγιες εν δράση | Κατηγορία Γενικά | , στις 12-06-2022

       Το 4ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων μέσα από τη θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» με τίτλο: «Θάλα-SoS-α χωρίς πλαστικά» έλαβε τέλος. Μέσα από το εργαστήριο αυτό τα παιδιά απέκτησαν θετική στάση σχετικά με τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων, αναγνώρισαν τις επιπτώσεις τους στη θαλάσσια ζωή, σκέφτηκαν πρακτικές μείωσης των απορριμμάτων , έγραψαν συνθήματα, βρήκαν τρόπους αντικατάστασης πλαστικών αντικειμένων με άλλα υλικά, πρόσφεραν εθελοντική δράση για τη λύση του περιβαλλοντικού προβλήματος, επεξεργάστηκαν το παραμύθι: «Θάλασσα χωρίς πλαστικά», έπαιξαν παιχνίδια, έκαναν κατασκευές, χόρεψαν, δημιούργησαν.

IMG 20220524 095852

              1ο τμήμα

30

             1ο τμήμα

29

             1ο τμήμα

28

           1ο τμήμα

30 1

              2ο τμήμα

13

            2ο τμήμα

11

           2ο τμήμα

12

            2ο τμήμα

Με αφορμή το παραπάνω εργαστήριο και μέσα από τις δράσεις του νηπιαγωγείου με τη συμμετοχή και των γονέων πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας. Εκεί, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Πληροφόρησης Καλαμά όπου ο κ. Ανδρέας μας ξενάγησε στο χώρο και  μίλησε στα παιδιά με πολύ απλά λόγια για το Δέλτα του Καλαμά, τις γύρω από τον Καλαμά προστατευόμενες περιοχές, τα ζώα, τα πουλιά, τα φυτά και την ιστορία της περιοχής. Στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια και ζωγράφισαν εικόνες από το περιβάλλον. Στη συνέχεια, πήγαμε στην παραλία της Σαγιάδας, παρατηρήσαμε την κατάσταση εκεί σε σχέση με τη ρίψη πλαστικών απορριμμάτων και όλοι μαζί – παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί – συλλέξαμε πλαστικά απορρίμματα, που τα ρίξαμε σε κάδους ανακύκλωσης, και καθαρίσαμε την παραλία. Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία που τα παιδιά τη βίωσαν μαζί με τους γονείς τους κα τις νηπιαγωγούς τους και το καταευχαριστήθηκαν!

3 2 22 23
27 21 18
16 17 20

 

 

Δράσεις για το πρόγραμμα Erasmus+KA201 – STEP

0

Συγγραφέας: Σοφές κουκουβάγιες εν δράση | Κατηγορία Γενικά | , στις 09-06-2022

     Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 το 1ο πρωινό τμήμα του νηπιαγωγείου μας πήγε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και συμμετείχε σε δράσεις που υλοποιήθηκαν εκεί με αφορμή τη λήξη του προγράμματος Erasmus+KA201 – STEP. Το Πρόγραμμα αυτό, που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και τη Διευθύντρια κ. Μπέση Μαρίνα, είχε  ως στόχο να καταγράψει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές που διευκολύνουν την ομαλή μετάβαση των μαθητών/μαθητριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο στις επτά χώρες-εταίρους του προγράμματος.

     Στην αρχή των δράσεων τα νήπια του 1ου τμήματος είπαν στα αγγλικά το τραγούδι-καλωσόρισμα: «Hello everybody» με τη βοήθεια της κ. Λίνας των αγγλικών. Ύστερα, σε συνεργασία-σύμπραξη με τα παιδιά της Α’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, έπαιξαν το παραδοσιακό ομαδικό παιχνίδι: «Το μαντηλάκι» και όλοι οι παρευρισκόμενοι τα καταχειροκρότησαν. Στη συνέχεια, τα νήπια χάρισαν σε κάθε έναν από τους εταίρους ένα πουγκάκι με καλοκαιρινές κατασκευές που έφτιαξαν μόνα τους στο νηπιαγωγείο για να τους ευχαριστήσουν. Έπειτα, τα νήπια μπήκαν μέσα στο δημοτικό σχολείο και τα μεγαλύτερα παιδιά της Δ΄ και της Στ’ τάξης ξενάγησαν τα νήπια και τους εταίρους σε όλους τους χώρους του σχολείου (αίθουσες, εργαστήρια, κυλικείο, γραφεία δασκάλων, προαύλιους χώρους).  

     Οι εταίροι αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους των σχολείου, συνομίλησαν με συναδέλφους εκπαιδευτικούς, παρακολούθησαν μαθήματα και αντάλλαξαν πληροφορίες και ιδέες τόσο για τις πρακτικές μετάβασης όσο και για ευρύτερες εκπαιδευτικές πρακτικές που εφαρμόζονται στα σχολεία. Μετά τη λήξη της εκδήλωσης, τα νήπια ευχαρίστησαν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου και αφού αποχαιρέτησαν αυτούς και όλους τους εταίρους, επέστρεψαν στο νηπιαγωγείο γεμάτα όμορφες εμπειρίες και ευχάριστες αναμνήσεις!

7

Ξεκινάμε για το 2ο Δημοτικό Σχολείο                        Ηγουμενίτσας

4 1

             Τραγουδάμε το “Hello everybody”

5 1

     Μαζί με τα παιδιά της Α’ τάξης του 2ου                        Δημοτικού Σχολείου

6 1

Χαιρετώντας τους εταίρους από                 τις άλλες χώρες

1 1

Τα παιδιά της Α’ τάξης μας υποδέχτηκαν στην                               τάξη τους

2 1

Μια αναμνηστική φωτογραφία στην τάξη μας               με τη λήξη του προγράμματος

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση