Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα #codeWeek είναι εδώ!

 

9 – 24 Οκτωβρίου 2021 #CodeWeek 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό  προσιτό σε όλους με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Φέτος θα διαρκέσει από τις  9 – 24 Οκτωβρίου 2021 #CodeWeek 

Όσο νωρίτερα εισάγουμε τους μαθητές στην κωδικοποίηση και τον προγραμματισμό των υπολογιστών ,τόσο πιο άνετα και επιτυχημένα θα γίνουν όταν αντιμετωπίζουν δύσκολες ευκαιρίες μάθησης. Επιπλέον οι μικροί μαθητές είναι συχνά πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν και να μάθουν υπολογιστές και προγραμματισμό επειδή τους αρέσει να χρησιμοποιούν τεχνολογία. Επιπλέον , η έρευνα δείχνει ότι ο εγκέφαλος των μικρών μαθητών είναι πιο δεκτικός στις γλώσσες του υπολογιστή σε νεαρή ηλικία .

Η διδασκαλία της κωδικοποίησης βελτιώνει επίσης :

-ικανότητες αλληλουχίας

-επίλυση προβλήματος

-λογική σκέψη

– ικανότητες αιτίου και αποτελέσματος

– αρίθμηση

Το νηπιαγωγείο μας  θα λάβει μέρος με μεγάλη χαρά,  στην Εβδομάδα Προγραμματισμού, με σκοπό τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες που περιλαμβάνουν την υπολογιστική σκέψη, την επίλυση προβλημάτων, την κριτική σκέψη, την ομαδική εργασία και τη δημιουργικότητα , δεξιότητες που συμπεριλαμβάνονται στον προγραμματισμό!

 

ΔΡΑΣΗ 1:  Η bee bot χρώματα αναζητά να βάλει στη Σημαία!

ΔΡΑΣΗ 2: Ποιο παραμύθι θα δω με το εισιτήριο το μαγικό!

 

Επίσης στο σύνδεσμο   https://codeweek.eu/resources/CodingAtHome   θα βρείτε  μια συλλογή σύντομων βίντεο με υλικά για ιδιοκατασκευές, παζλ, παιχνίδια και προκλήσεις προγραμματισμού για καθημερινή χρήση τόσο μέσα στην οικογένεια όσο και στο σχολείο . Για τις δραστηριότητες αυτές δεν απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις ή ηλεκτρονικές συσκευές . Οι δραστηριότητες θα αφυπνίσουν την υπολογιστική σκέψη και θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες των μαθητών, των γονέων και των δασκάλων στο σπίτι ή στο σχολείο !

Καλή διασκέδαση!