31 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, διαβάσαμε το παραμύθι “Αν κάθε μέρα” του Αντώνη Παπαθεοδούλου, το οποίο αποτέλεσε την αφορμή να θέσουμε κάποια ερωτήματα στα παιδιά όπως:
- Τι επιλέγουν να κάνουν κάθε μέρα οι χαρακτήρες του βιβλίου;
- Πως αισθάνονται όταν “κρατούν” κάτι πολύτιμο για αργότερα; Τι θα συμβεί στο μέλλον;
“H αποταμίευση δεν είναι μόνο νομίσματα που κάνουν γκλίνγκι γκλίνγκι σε κουμπαράδες. Είναι η δύναμη που μας δίνει ο χρόνος να κάνουμε πράγματα μεγάλα και σημαντικά για τον εαυτό μας και για τους άλλους!”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας του βιβλίου.
Αυτά τα λόγια του συγγραφέα λοιπόν έδωσαν έμπνευση στα παιδιά να κατασκευάσουν το κουμπαρά της φιλίας, μέσα στον οποίο έβαλαν πολύτιμα δώρα όπως αγάπη, αγκαλιά, χάδι και όμορφα λόγια. Αν δηλαδή τα παιδιά κάθε μέρα αποταμιεύουν πράγματα σημαντικά όχι μόνο για τα ίδια αλλά και για τους άλλους, τότε θα καταφέρουν να έχουν φίλους για μια ολόκληρη ζωή!
“Αγκαλιά στην αγκαλιά, γίνεται η φιλία μας πιο βαθιά”
Επιπλέον, έγινε μια παρουσίαση εποπτικού υλικού για τα χαρτονομίσματα, προβλήθηκε ένα εκπαιδευτικό βίντεο πληροφοριών για την αποταμίευση, ενώ στο τέλος έμαθαν και το τραγούδι του κύριου Κουμπαρά.









