Στα πλαίσια ενδοσχολικών επιμορφώσεων αλλά και δράσεων της βιβλιοθήκης, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας την κα Καλμανίδου Σοφία – υπεύθυνη της δημοτικής βιβλιοθήκης για μια πρώτη επαφή με τη λογοτεχνία.
Και τι πιο ενδιαφέρον από το να ξεκινήσουμε με το παραμύθι.
“Πέτρα,μολύβι, χαρτί” εργαστήρι δημιουργίας παραμυθιού.
Η θέση του παραμυθιού, το παραδοσιακό παραμύθι, τα σύγχρονα παραμύθια, η παιδαγωγική αξία του, η δομή του και η θέση του στην τάξη ήταν τα θέματα που αναλύθηκαν.
Γράψαμε το δικό μας παραμύθι, ακολουθώντας τα βήματα και τη δομή που πρέπει να χει. Οι ήρωες,ο τόπος, οι καταστάσεις, οι βοηθοί και τα αντικείμενα ζωντάνεψαν σ’ ένα παραμύθι: Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα μικρό, φτωχό αγόρι που ζούσε σ’ ένα απομακρυσμένο χωριό…….
Ευχαριστούμε την κα Καλμανίδου για το εξαιρετικό σεμινάριο , σπουδαίο εργαλείο στα χέρια κάθε δασκάλου….





