Το Σχολείο Μας

5ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης

Το σχολείο μας βρίσκεται επί της οδού Αρμοδίου στην περιοχή Αγ.Νικολάου στην Κάντζα Παλλήνης. Λειτουργεί από τις 8.οο το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

19/2/19

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μας μονάδας συνεχίζει με επιτυχία για 2η σχολική χρονιά τα απογευματινά μαθήματα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε μαθητές του σχολείου μας.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 μαθητές της Δ΄, Ε΄ και της ΣΤ΄ Τάξης του σχολείου μας πήραν για πρώτη φορά μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Για κάθε βαθμίδα υπήρχαν διαφορετικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγνωστικές κατηγορίες και διαγνωστικά κριτήρια.

Η Ανοιχτή Κατηγορία του Δημοτικού φέτος προσκαλούσε τους μαθητές να φανταστούν τα ελληνικά « έξυπνα νησιά», κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά».

Η εκπαιδευτικός των απογευματινών μαθημάτων Κα Ζώη Ελένη καθοδήγησε, υποστήριξε και ενθάρρυνε τη συμμετοχή των παιδιών. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κος Πετρούλιας Νίκος και κα Τζάκη Μυρτώ-Σοφία συνεργάστηκαν μαζί της και συνέβαλαν στη συνολική προσπάθειά τους.

Σε όλους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, μα τα περισσότερα « Μπράβο» αξίζουν στους μαθητές μας, οι οποίοι συμμετείχαν επάξια στον Διαγωνισμό και παρουσίασαν την ιδέα τους με την ανάλογη ωριμότητα και σεβασμό στη διαδικασία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου τους εύχεται να συνεχίσουν να τολμούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και να αποκτούν όλο και πιο πολλές και όμορφες εμπειρίες.

 

13/2/19

13ο Μαθητικό Διαγωνισμός «Παιχνίδι και Μαθηματικά»

του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης»

για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου

1. Την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

2.  Tην Αιγίδα του του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το σχολείο μας συμμέτεχει και φέτος στο διαγωνισμό!!!

11/2/19

ΘΕΜΑ : Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

φυλλάδιο για τα μέτρα προστασίας για την εποχική γρίπη

10/2/19

«Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο

Εγκύκλιο σχετικά με την «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα», εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης .

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε η με αριθ. πρωτ. 217785/Δ1/18-12-2018 Υπουργική Απόφαση με
θέμα: «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο (2)
Σαββατοκύριακα το μήνα» (ΦΕΚ 6014/τ.Β ́/31-12-2018 και ΦΕΚ 56/τ.Β ́/21-01-2019).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Ανακοινώθηκε από το δήμο Παλλήνης και το απογευματινό τμήμα (ανά δεκαπενθήμερο)

 

1/11/18

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

«Οι γονείς πηγαίνουν Σχολείο» 2018-2019

Ενημερωθείτε από την σελίδα μας Ανακοινώσεις28/10/18

 

Το Followgreen του Δήμου Παλλήνης, η δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης για την ανακύκλωση, σε διάστημα 2 ετών, ξεπέρασε τα 2.000 μέλη και συνεχίζει δυναμικά την ανοδική της πορεία μεταφέροντας το μήνυμα για μια καθαρότερη πόλη και για εξοικονόμηση ενέργειας.

Κλειδί της επιτυχίας είναι η ένωση πολιτών, τοπικών επιχειρήσεων και σχολείων με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Μέσω της πλατφόρμας, οι χρήστες εκπαιδεύονται για την ανακύκλωση και ενημερώνονται σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να εξοικονομούν ενέργεια. Με τις παραπάνω ενέργειες, μέσα σε ένα ευχάριστο και διαδραστικό περιβάλλον, οι δημότες της Παλλήνης συλλέγουν πόντους επιβράβευσης που μπορούν να εξαργυρώσουν στις τοπικές επιχειρήσεις που τους παρέχουν εκπτώσεις και προσφορές, ενώ οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.followgreen.gr/pallini ή να επικοινωνήσετε στα στοιχεία:

 – Followgreen Δήμου Παλλήνης, 213 0436298, schools@followgreen.gr.

-Καλλιόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Υγείας και Περιβάλλοντος, 2132031651, 6974020778 zinelipopi@yahoo.gr

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Οι μαθητές του σχολείου μας βοηθούν στην ανακύκλωση!!

12/10/18

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Οι μαθητές ανακυκλώνουν

Γονείς και εκπαιδευτικοί τους στηρίζουν.

Σας ενημερώνουμε πως ξεκίνησε ο 3οςΣχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης σε όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση και την πράσινη ενέργεια.

 ενημερωθείτε ΕΔΩ 

και στη σελιδα μας ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

 

Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αρ. Φ.7/ΦΜ139107/Δ1 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ η εκπαιδευτική δράση «Η τσάντα στο σχολείο» συνεχίζει να υλοποιείται από την έναρξη έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2018-19 και απευθύνεται στους μαθητές όλων των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της Χώρας.

Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων-παιδιών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών-τριών του Δημοτικού Σχολείου καθιερώνεται για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα στο σχολείο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων της σχολικής μας μονάδας αποφάσισε να παραμείνει η τσάντα στο σχολείο τα εξής Σαββατοκύριακα:

Οκτώβριος   5/10/18 και 25/10/18

Νοέμβριος   9/11/18 και 23/11/18

Δεκέμβριος  7/12/18

Ιανουάριος  18/1/19

Φεβρουάριος  8/2/19 και 22/2/19

Μάρτιος  8/3/19 και 21/3/19

Απρίλιος  12/4/19

Μάιος  10/5/19 και 24/5/19

Ιούνιος –Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων