Το Σχολείο Μας

5ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης

Το σχολείο μας βρίσκεται επί της οδού Αρμοδίου  20 στην περιοχή Αγ.Νικολάου στην Κάντζα Παλλήνης. Λειτουργεί από τις 8.οο το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

 

8/10/19
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Εργαστήριο για την Πράσινη Ενέργεια και τις Ενεργειακές Κοινότητες στον Δήμο Παλλήνης | Δήμος Παλλήνης

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην εκδήλωση ενημέρωσης, που διοργανώνει ο Δήμος Παλλήνης σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης, με αντικείμενο την πράσινη ενέργεια και τον νέο θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 ώρα 18:00-21:00 στην αίθουςα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης Ιθάκης 12, Γέρακας …

Η παραγωγή ενέργειας από καθαρές πηγές είναι χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές…

 

 

Το Followgreen του Δήμου Παλλήνης, η δημοτική πλατφόρμα επιβράβευσης για την ανακύκλωση, σε διάστημα 2 ετών, ξεπέρασε τα 2.000 μέλη και συνεχίζει δυναμικά την ανοδική της πορεία μεταφέροντας το μήνυμα για μια καθαρότερη πόλη και για εξοικονόμηση ενέργειας.

Κλειδί της επιτυχίας είναι η ένωση πολιτών, τοπικών επιχειρήσεων και σχολείων με κοινό στόχο την αύξηση της ανακύκλωσης και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Μέσω της πλατφόρμας, οι χρήστες εκπαιδεύονται για την ανακύκλωση και ενημερώνονται σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να εξοικονομούν ενέργεια. Με τις παραπάνω ενέργειες, μέσα σε ένα ευχάριστο και διαδραστικό περιβάλλον, οι δημότες της Παλλήνης συλλέγουν πόντους επιβράβευσης που μπορούν να εξαργυρώσουν στις τοπικές επιχειρήσεις που τους παρέχουν εκπτώσεις και προσφορές, ενώ οι επιχειρήσεις λαμβάνουν δωρεάν προβολή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.followgreen.gr/pallini ή να επικοινωνήσετε στα στοιχεία:

 – Followgreen Δήμου Παλλήνης, 213 0436298, schools@followgreen.gr.

-Καλλιόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Υγείας και Περιβάλλοντος, 2132031651, 6974020778 zinelipopi@yahoo.gr

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Οι μαθητές του σχολείου μας βοηθούν στην ανακύκλωση!!

12/10/18

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Οι μαθητές ανακυκλώνουν

Γονείς και εκπαιδευτικοί τους στηρίζουν.

Σας ενημερώνουμε πως ξεκίνησε ο 3οςΣχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης σε όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση των μαθητών σε ζητήματα σχετικά με την ανακύκλωση και την πράσινη ενέργεια.

 ενημερωθείτε ΕΔΩ 

και στη σελιδα μας ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

 

ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα βιβλία στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων καθορίζονται τουλάχιστον δύο (2) σαββατοκύριακα για κάθε μήνα του διδακτικού έτους, κατά τα οποία τα βιβλία των μαθητών παραμένουν στο σχολείο. Οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί δεν αναθέτουν εργασίες ή/και γραπτές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά τα σαββατοκύριακα αυτά, διαμορφώνοντας ανάλογα το πρόγραμμα της τάξης τους.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, πριν την έναρξη υλοποίησης της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων, ενημερώνουν τους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξης τους για τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στη σχολική καθημερινότητα

 

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η παραμονή των σχολικών βιβλίων των μαθητών-τριών του Δημοτικού Σχολείου καθιερώνεται για τουλάχιστον δύο (2) Σαββατοκύριακα το μήνα στο σχολείο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων της σχολικής μας μονάδας αποφάσισε να παραμείνει η τσάντα στο σχολείο τα εξής Σαββατοκύριακα:

Οκτώβριος   18/10/19 και 25/10/19

Νοέμβριος   14/11/19 και 29/11/19

Δεκέμβριος  13/12/19

Ιανουάριος  17/1/20 και 31/1/20

Φεβρουάριος  14/2/19 και 28/2/20

Μάρτιος  13/3/20 και 27/3/20

Απρίλιος  30/4/20

Μάιος  15/5/20 και 29/5/20

Ιούνιος –Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων