Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Αγαπητοί μαθητές,
Σύμφωνα με την Φ7/111089 /Δ1/ 9-92021 εγκύκλιο, την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στις σχολικές μονάδες (Δημοτικά Σχολεία) στις 8.15 και θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού.
Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη της βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.
Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ. (δηλ. προ Δευτέρας 13/9/21 και Πέμπτης 16/9/21).
Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.
Ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου μας στις 9.00 π.μ.. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο επιδεικνύοντας στις πύλες εισόδου τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος (ή βεβαίωση νόσησης εντός τελευταίου 6μήνου), με μάσκα, με το μπουκαλάκι τους με το νερό και τσάντα για να παραλάβουν βιβλία και θα προωθηθούν στις αίθουσες διδασκαλίας από τους εκπαιδευτικούς, όπου και θα παραμείνουν έως ότου ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας για να ευλογήσει. Οι γονείς θα παραμείνουν εκτός του αύλειου χώρου και θα παραλάβουν τους μαθητές στις 9.30’.
Για την αποφυγή συγχρωτισμού και διασποράς του κορωνοϊού η είσοδος και αποχώρηση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί με τον ακόλουθο τρόπο:
Είσοδος μαθητών:
Α΄ Β΄ και Γ΄ τάξεις από την πύλη της οδού Ιφιγενείας (μικρό προαύλιο)
Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις από την κεντρική πύλη της οδού Μπακογιάννη
Αποχώρηση μαθητών:
Α ΄και Β΄ τάξεις από την πύλη της οδού Ιφιγενείας
Γ΄και Δ΄ τάξεις από την κεντρική πύλη της οδού Μπακογιάννη
Ε΄και Στ΄ τάξεις από την πύλη του Μπάσκετ επί της οδού Μπακογιάννη.
Ευχόμαστε σε όλους φώτιση, υγεία και δύναμη για τη νέα σχολική χρονιά!
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια