“Μια ελιά στην αυλή του σχολείου μας!”

Στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, υλοποιήθηκε από δύο τμήματα του σχολείου μας το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Μια ελιά στην αυλή του σχολείου μας!”.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος δείχνοντας ενθουσιασμό και χαρά κατά τη μαθησιακή διαδικασία. Οργανώθηκαν δραστηριότητες από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων, τόσο στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, όσο και μέσα στις τάξεις.

Τα παιδιά παρατήρησαν τα δέντρα της αυλής και στη συνέχεια φύτεψαν το δικό τους δέντρο, μία ελιά στην αυλή. Στην τάξη, μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την παραγωγή λαδιού και τα προϊόντα του. Συμπλήρωσαν όλοι μαζί διάφορα φύλλα εργασίας  που συνδέονταν με τα γνωστικά αντικείμενα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Ζωγράφισαν ομαδικά ένα μεγάλο δέντρο ελιάς για να στολίσουν την τάξη  τους και έκαναν ένα μικρό κολλάζ με φύλλα ελιάς. Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να «αναδείξουν» τις μαγειρικές τους ικανότητες, φτιάχνοντας νόστιμα ελιόψωμα, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Τα ελιόψωμα, μόλις ψήθηκαν, μοιράστηκαν από τους μαθητές στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου.

Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αποκομίσουν χρήσιμες γνώσεις για το περιβάλλον και ιδιαίτερα για το δέντρο της ελιάς. Οι ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες αποτέλεσαν για τους μαθητές μία  διασκεδαστική εμπειρία μάθησης.

1 2 3 4 6 14 5 17 15 16 9 7 1 8 13 11 12

Κατηγορίες: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.